Manchester City flirt met de titel en niemand kan hen stoppen

Het is allesbehalve spannend in de titelstrijd in Engeland, want die bestaat nauwelijks. Manchester City is heer en meester in de Premier League. Na 18 speeldagen staan de Citizens 11 punten los van hun stadsrivaal Manchester United. City heeft ook de best scorende ploeg in de rangen. Wie kan deze sneltrein stoppen?

Na een 4-1 overwinning thuis tegen Tottenham lijkt niemand nog te twijfelen: Man City wordt kampioen. We kunnen de indrukwekkende statistieken niet ontkennen: 56 doelpunten en 12 tegendoelpunten, nog niet verloren en 17 zeges uit 18 wedstrijden. Bovendien hebben de Citizens al van elke club gewonnen die vorig jaar in de top 6 eindigde. Dit is geen toeval.

Daarnaast is Manchester City bezig aan een recordreeks. Ze hebben nu 16 wedstrijden op rij gewonnen, niemand deed beter in de Engelse eerste klasse. Pep Guardiola is door het dolle heen, vooral vanwege zijn favoriete speler Kevin De Bruyne. “We hebben een van de beste ploegen uit de Premier League geklopt. Ik kan enkel mijn spelers bedanken na deze wedstrijd. Vooral De Bruyne. Hij is een van de meest getalenteerde spelers”, aldus Guardiola na de wedstrijd tegen Tottenham.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.