Het toeval wou dat topspits Luis Suarez zowel bij Ajax als Liverpool aan precies 110 competitiewedstrijden kwam. Afgelopen weekend heeft hij die mijlpaal ook bij FC Barcelona bereikt. We kijken even naar zijn (werkelijk adembenemende) statistieken wat die 330 wedstrijden betreft. 

Bij FC Groningen deed Luis Suarez het met 10 doelpunten in 29 Eredivisie-wedstrijden al lang niet slecht. In Amsterdam werd het al snel duidelijke dat hij niet ‘gewoon’ een goede aanvalsleider was, maar een echte topspits. Hij trof maar liefst 81 keer raak in de competitie. Daarnaast deelde hij ook nog eens 53 assists uit.

Op Anfield Road maakte de Uruguayaan alle verwachtingen waar: 69 doelpunten en 43 laatste passes in een van de moeilijkste competities ter wereld. Dat ‘doelpunten-per-wedstrijd-percentage’ is vergelijkbaar met die van Harry Kane en Sergio Agüero, ter vergelijking.

Als je naar een competitiewedstrijd van Barcelona gaat kijken waarin Suarez in actie komt, heb je statistisch gezien 85,5% kans om hem te zien scoren. Twee dagen geleden ontvingen de Catalanen Deportivo La Coruña, de 110e wedstrijd van El Pistolero in de Spaanse eerste divisie. Het werd 4-0 en Suarez scoorde tweemaal, daarmee staat zijn teller in La Liga dit seizoen op 9 treffers.

Zijn statistieken in een overzichtelijke tabel:

Competitiewedstrijden Doelpunten Assists
Ajax 110 81 53
Liverpool 110 69 43
FC Barcelona 110 94 52
Totaal 330 244 148
Advertenties