Virgil van Dijk heeft zijn gewenste transfer dan eindelijk rond. Uit alle geïnteresseerde clubs is het Liverpool geworden dat uiteindelijk aan het langste eind trekt. Van Dijk zal vanaf 1 januari officieel het shirt van Liverpool mogen dragen. De Nederlander heeft gekozen voor rugnummer 4.

“Ik kan niet wachten om het beroemde rode shirt voor de eerste keer aan te trekken voor The Kop (een van de tribunes in Anfield, het stadion van Liverpool). Ik zal alles geven om met deze geweldige club iets bijzonders te bereiken de komende jaren.” Zo zei de speler zelf. “Ik wil bij deze ook graag Les Reed, het bestuur, de trainer, de spelers en de fans van Southampton bedanken. Ik zal altijd in schuld bij de club staan, omdat ik de kans heb gekregen om in de Premier League te spelen. En ondanks de moeilijke laatste maanden heb ik erg genoten van mijn tijd bij de Saints en heb ik vrienden voor het leven gemaakt bij de club. Bedankt voor alles.”

Liverpool breekt met de transfer tevens een nieuw record, Van Dijk wordt namelijk de duurste verdediger ooit. Er wordt in eerste instantie een bedrag van 70 miljoen pond (ongeveer 78,8 miljoen euro) betaald, waar vervolgens ook nog een 5 miljoen pond (ongeveer 5,6 miljoen euro) aan toegevoegd wordt. Daarmee wordt het record van Manchester City verbroken. Die club betaalde in juli dit jaar 57,5 miljoen euro voor Benjamin Mendy aan AS Monaco.

Van Dijk speelde in totaal 80 wedstrijden voor Southampton, dat hem in 2015 voor 15,7 miljoen euro overnam van Celtic.

Advertentie