Oranje-international Virgil van Dijk is voor de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur (5-2-nederlaag) door Southampton-coach Mauricio Pellegrino opnieuw buiten de selectie gehouden. Net als aan het begin van het seizoen zijn aanhoudende geruchten omtrent een op handen zijnde transfer de oorzaak.

De coach van The Saints lijkt al een voorschot te nemen op een tussentijds vertrek van de zestienvoudig Nederlands international. Liverpool en Manchester City zouden, met de naderende transferwindow van januari in het vooruitzicht, nadrukkelijk op de handtekening van Van Dijk azen.

Trainer Jürgen Klopp is zeer gecharmeerd van de centrale verdediger. Bij Liverpool lijkt Virgil van Dijk bij een eventuele overgang dan ook zeker te zijn van een basisplek. Bij City zal hij de concurrentie aan dienen te gaan met o.a. Vincent Kompany en Nicolas Otamendi. De transferprijs van Van Dijk zou 70 miljoen pond (circa 79 miljoen euro) bedragen.

“Ik beslis wat het beste is voor het team. Uit tactische overwegingen heb ik hem momenteel niet nodig. Ik beschik over veel spelers die op zijn positie kunnen spelen”- Southampton-coach Mauricio Pellegrino

Afgelopen zomer was het ook al hommeles tussen de clubleiding en de 26-jarige Bredanaar. Van Dijk weigerde toen bij de groepstrainingen aan te sluiten om een transfer naar Liverpool te forceren. Tot een overgang kwam het toen echter niet. Liverpool moest zelfs openlijk haar excuses aanbieden omdat het achter de rug van Southampton om met Virgil van Dijk had gesproken. The Reds verkondigden toen ook dat er een einde kwam aan de interesse voor de oud-speler van Willem II, FC Groningen en Celtic. Kennelijk wil de club nu een nieuwe poging wagen.

 

 

 

Advertentie