Na nog geen half jaar trainer van AC Milan Onder-19 te zijn geweest, werd Gennaro Gattuso eind november aangesteld als hoofdtrainer van het grote AC Milan. Met voornamelijk kleinere clubs als AC Pisa en FC Sion op zijn CV is de 39-jarige Italiaan niet de meest ervaren trainer in de Serie A, maar hij gaf daarnaast zelf toe ook zeker niet de beste te zijn.

“Wellicht ben ik de slechtste trainer in de Serie A, maar ik wil altijd winnen!” Zo zei Gattuso na de 1-0-bekeroverwinning tegen stadsrivaal Internazionale op woensdagavond (1-0 na verlenging). Hij vervolgde:  “Ik wil altijd winnen, zelfs wanneer ik met mijn zoontje in de achtertuin speel. Ik wil dat mijn jongens bewijzen dat vanavond (woensdagavond) geen gelukje was, op die manier komen we er van wedstrijd tot wedstrijd wel.”

“Ik wist vanaf dag één waar ik aan begon bij Milan. We hebben nog wat moeite, maar we hebben kwaliteit en dat ontbrak er voor een lange tijd. Ik wil alle jongens mijn complimenten geven. Als speler won ik alles, maar ik weet dat ik als trainer pas net begin. In januari word ik 40, daarom denk ik nog als een speler. Ik geloof dat je met strijd en wilskracht ver kan komen. Ik houd me niet in, als ik iets over je te zeggen heb, zeg ik het in je gezicht. Er is nog veel werk te doen. We zouden hypocriet zijn als we zouden zeggen dat deze overwinning al onze problemen oplost, maar het geeft ons wel wat ademruimte.”

Advertentie