Waar Ronald Koeman door velen bekritiseerd werd op zijn aankoopbeleid, probeert de huidige trainer Sam Allardyce er alles aan te doen om die reputatie niet op te bouwen. De Engelsman heeft alle ogen daarom vol op Cenk Tosun gericht. De 26-jarige Duitse Turk zou in januari al de overstap moeten gaan maken.

Everton staat momenteel op een 9de plaats, maar staat er met een doelsaldo van 24 voor en 30 tegen niet best voor. Met een gemiddelde van 1,2 goal voor per wedstrijd zal er meer gescoord moeten worden om hogerop te komen. Met een speler als Cenk Tosun lijkt dat probleem goed opgelost te kunnen worden.

Na slechts 1 invalbeurt bij Eintracht Frankfurt maakte Cenk Tosun in januari 2011 voor 550 duizend euro de overstap naar het Turkse Gaziantepspor, dat het dat jaar goed deed in de Süper Lig. De toen 19-jarige aanvaller liet meteen van zich horen. In de resterende 14 competitiewedstrijden scoorde hij meteen 10 keer, en gaf daarnaast ook nog eens 6 assists.

3,5 jaar, 122 wedstrijden, 44 goals en 23 assists later maakte Tosun de transfervrije overstap naar Besiktas, waar hij nu inmiddels al aan zijn 4de seizoen bezig is. De 1.83 meter lange spits scoort nog steeds aan de lopende band en wordt nu door Everton begeerd. Er hangt een marktwaarde van 10,5 miljoen euro aan de speler, maar Everton zou zo’n 22,5 miljoen euro voor hem over hebben.

Tosun zou het moeten gaan uitvechten met voornamelijk Sandro Ramírez, Oumar Niasse en Dominic Calvert-Lewin, die dit seizoen respectievelijk 1 (in 15 wedstrijden), 6 (in 11 wedstrijden) en 7 (in 31 wedstrijden) goals scoorden.

Advertentie