Na ongeveer een maand thuis te hebben gezeten, gaat Vincenzo Montella al weer aan de slag bij de volgende topclub. De Italiaan werd na bijna anderhalf seizoen ontslagen bij AC Milan en zijn collega Eduardo Berizzo werd vorige week vrijdag (22 december) door Sevilla de laan uitgestuurd.

“Sevilla heeft een overeenstemming bereikt met Vincenzo Montella om hem de nieuwe trainer van het eerste elftal te laten worden.” Zo liet de club weten op social media. Morgen (vrijdag) worden de laatste zaken afgerond en er wordt verwacht dat Montella zaterdag al op het trainingsveld zal staan. Hij gaat een contract tot juni 2019 tekenen.

Het wordt de 6de club voor Montella, die in zijn carrière nog enkel Italiaanse clubs coachte. Hij was namelijk eerder trainer van respectievelijk AS Roma, Catania, Fiorentina, Sampdoria en AC Milan. Ook als speler verliet Montella, op een half jaartje Fulham na, Italië nog nooit. Het zal dus nog afwachten worden hoe de 43-jarige oefenmeester het gaat doen.