Afgelopen speeldag in de Premier League moest Vincent Kompany al na amper 10 minuten het veld verlaten. Zijn grimas verraadde alles: opnieuw een blessure. Maar coach Pep Guardiola stelt iedereen gerust, want de blessure zou meevallen.

“De blessure van Vincent is niet zo erg als gedacht,” aldus Guardiola. “Hij is klaar om de volgende wedstrijden te spelen. Morgen weten we exact wat er aan de hand was.” Geen reden tot paniek dus, als we de trainer van Manchester City mogen geloven.

Kompany kwam zelf naar buiten met nog meer goed nieuws. Hij heeft namelijk zijn MBA-opleiding afgerond op de Manchester Business School. “Ik heb het gevoel dat ik nu veel verder sta dan bij de start van deze opleiding. Het is mijn doel om zo lang mogelijk te blijven voetballen, maar in de toekomst wil ik de combinatie van deze academische opleiding en mijn ervaring als profvoetballer graag gebruiken,” vertelt de blije Kompany.

View this post on Instagram

So I got myself a masters.. It’s never been about the degree but I’m proud I took it to the finish line. That journey took me completely out of my comfort zone, uncharted territory. I really sucked at it initially but grit and graft got me through the early stages. Skill came later and style was for the very end. This achievement I want to dedicate to our late mother. I want to thank my wife and kids for being such a great source of positive energy and motivation. Thank you to my teammates and friends who participated and supported me along the way. I would also like to thank the people that run the MBA course at the Manchester Business School, thanks for inspiring and guiding us. To the young athlete, don’t bet everything on your health, take control of your life and keep educating yourself. Learn and believe that smartening up is also a way to become a better, more complete athlete.

A post shared by Vincent Kompany (@vincentkompany) on