De Gelderse tweede-divisionist Achilles’29 is failliet verklaard. De degradant uit de Jupiler League van het afgelopen seizoen zat al lange tijd in de financiële problemen, maar wist daar niet uit te komen. 

De in Groesbeek gevestigde voetbalclub speelde de afgelopen jaren op het tweede niveau van Nederland, maar wist vorig seizoen weer te degraderen naar het amateurvoetbal. Op verzoek van de belastingdienst is de club afgelopen maandag failliet verklaard, maar vandaag deed de rechtbank te Zutphen haar definitieve uitspraak.

Onder de BV Achilles’29 valt alleen het eerste elftal en de beloftenploeg. De vrouwenploeg, uitkomend in de Eredivisie vrouwenvoetbal, blijft buiten beschouwing, zij vallen niet onder deze BV. De voetbalvereniging, met alle jeugd- en overige-elftallen, blijft gewoon bestaan, zij zijn niet failliet verklaard.

Het eerste elftal van Achilles’29 krijgt over de maanden november en december 2017 geen salaris meer overgemaakt. De club stond slechts veertiende in de Tweede Divisie, één punt boven de play-off degradatiestreep. Vooralsnog speelde Achilles’29 haar laatste wedstrijd op zaterdag 16 december 2017, toen werd er met 1-2 van Rijnsburgse Boys verloren.

Advertentie