Ryan Donk zit op een dood spoor bij de Turkse topclub Galatasaray en mag er beschikken. De voormalig verdediger van onder andere Club Brugge en West Bromich Albion kan echter op voldoende interesse rekenen. Zo zou de nummer 3 uit de Eredivisie, AZ, de situatie nauwlettend in de gaten houden.

Vorig seizoen paste Donk al niet in de plannen, zo werd hij uitgeleend aan Real Betis. Bij zijn terugkeer veranderde er echter niet veel voor de verdediger, want hij kwam dit seizoen maar drie keer van de bank. Galatasaray zelf heeft aangegeven mee te willen werken aan een transfer. Ajansspor meldt ook dat de Turkse eersteklasser Osmanlispor, dat momenteel 14e staat in de competitie, geïnteresseerd is.

AZ is ook opzoek naar een ervaren naam in de verdediging en Donk zou goed in die plannen passen. Ook bij Sparta, waar Advocaat trainer is, zou de naam van Donk nadrukkelijk vallen. Tussen 2013 en 2016 was Donk actief bij Kasimpaşa.

Advertentie