Met captain Vincent Kompany keer op keer geblesseerd is Manchester City logischerwijs op zoek naar een vervanger voor de 31-jarige Belg. Kompany miste vorig seizoen in totaal 20 wedstrijden door blessures en ook dit seizoen staat de teller alweer op 92 afwezige dagen. Coach Guardiola heeft de clubleiding daarom de opdracht gegeven te gaan praten met Samuel Umtiti.

De Barcelona-verdediger kwam in juli 2016 voor 25 miljoen (plus 15 miljoen aan premies) over van Olympique Lyon en speelde sindsdien 62 wedstrijden in het eerste van Barça. Ook dit seizoen is Umtiti een vaste kracht in de achterhoede en mede dankzij hem wist Barcelona dit seizoen nog geen wedstrijd te verliezen, op de Supercopa-wedstrijden na. De 24-jarige Fransman is momenteel geblesseerd tot begin februari, maar zal daarna waarschijnlijk gewoon weer in de basis staan.

Dat is tenminste zo, als hij niet vertrekt. Bij zijn komst naar Camp Nou heeft Umtiti namelijk een ontsnappingsclausule geëist, en zo kwam die ook in zijn contract. Voor een slordige 60 miljoen euro is hij nu op te pikken. Manchester United heeft een lichte interesse, maar rivaal Manchester City is erg gecharmeerd en is zelfs al bereid de 60 miljoen euro neer te leggen.

FC Barcelona probeert ondertussen het contract van Umtiti open te breken en hem een hoger salaris aan te bieden. Op die manier hoopt het de ontsnappingsclausule te kunnen verwijderen. Waar de voorkeur van Umtiti zelf ligt is nog onduidelijk.