De wegen van Robin van Persie en Fenerbahçe gaan op korte termijn scheiden. De Nederlander komt, hoewel weer fit, de laatste tijd niet meer aan spelen toe bij de club uit Istanbul.

De 34-jarige aanvaller is door de clubleiding per direct “vrijgesteld van alle werkzaamheden”. Het contract van Van Persie loopt evenwel nog een half jaar door. Zijn zaakwaarnemer onderhandelt daarom binnenkort met Fenerbahçe over de financiële afhandeling van het contract. De technicus is sedert 1 juli 2015 in dienst bij de Turkse club. Hij speelde er 57 wedstrijden en wist hierin 25 keer te scoren. Door een knieblessure speelde hij dit seizoen pas twee wedstrijden voor Fener.

Als de partijen tot een akkoord komen, dan is Van Persie transfervrij en kan hij op zoek naar een nieuwe club. Mogelijk de laatste klus uit zijn loopbaan. De 102-voudig international kan terugkijken op een glansrijke carrière die hem via Feyenoord naar de Premier League bracht, waar hij successen vierde met Arsenal en Manchester United.

Afgelopen zomer leek er even sprake te zijn van een terugkeer naar Feyenoord. Mogelijk dat de recente ontwikkelingen de geruchtenmachine in en rond Rotterdam weer op hol doen slaan. Van Persie heeft in het verleden immers meermaals aangegeven ooit nog eens terug te willen keren bij Feyenoord. Hij gaf echter ook al meerdere malen te kennen zijn carrière af te willen sluiten bij zijn jeugdliefde Excelsior.