TRANSFER: Ajax haalt Argentijn Tagliafico (Independiente)

De Zuid-Amerikaanse enclave in de Amsterdam Arena wordt op korte termijn verder uitgebreid. Buiten de reeds aanwezige Colombianen, Mateo Cassierra en Luis Manuel Orejuela, en de Braziliaan David Neres, beschikt Ajax binnenkort ook over een Argentijn. Nicolás Tagliafico tekent weldra een contract dat hem voor 4,5 jaar aan de Amsterdammers verbindt.

Ajax wil de transfer vooralsnog niet officieel bevestigen, omdat het “papierwerk” nog niet rond is en de verdediger nog medisch gekeurd moet worden. Woensdagavond bevestigde zijn club Independiente echter wel reeds de transfer van de linksback. De 25-jarige Tagliafico stapte woensdagavond op het vliegtuig naar Amsterdam.

 ,,Ik ben ongelooflijk trots dat ik voor Ajax mag gaan spelen. Ik kon ook naar Duitsland of naar Real Betis, maar Ajax is Ajax” –  Tagliafico tegen De Telegraaf

Volgens zijn zaakwaarnemer is de international (één cap) fit en staat niets de ondertekening van het contract in de weg. Tagliafico heeft naast een Argentijns ook een Italiaans paspoort en zou daarom volgens de zaakwaarnemer direct inzetbaar zijn.

Ajax was al een tijd op zoek naar een nieuwe linksback, vanwege blessures van onder meer Daley Sinkgraven en Nick Viergever.

Eerder legde Ajax al Hassane Bandé (KV Mechelen) en Perr Schuurs (Fortuna Sittard) vast. Deze spelers zullen echter pas vanaf de zomer hun opwachting maken in Amsterdam.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.