Joey Pelupessy kan zomaar de vijfde Nederlandse speler in de MLS worden dit seizoen. NYCFC heeft zich namelijk gemeld bij Heracles Almelo voor de aanvoerder.

Joey Pelupessy is nu bezig aan zijn vierde seizoen bij Heracles, maar daar kan deze winter misschien nog een eind aan komen. New York City, de club van trainer Patrick Vieira, heeft interesse in de 24-jarige middenvelder.

NYCFC heeft na het pensioen van Pirlo en het mogelijke vertrek van Herrera naar zusterclub Manchester City de nodige versterking nodig op het middenveld. Ze wisten het gat al wat te dichten door de 20-jarige Jesus Medina uit Paraguay aan te trekken met een DP-contract, maar de Pigeons zien Pelupessy graag erbij.

Nico-Jan Hoogma, directeur van Heracles Almelo, ziet zijn aanvoerder liever het seizoen afmaken bij de Heraclieden, maar in Amerika begint de competitie weer in maart en NYCFC wil graag dat Joey er vanaf het begin bij is.

Advertentie