Go Ahead Eagles-spits Leon de Kogel vertrekt naar Vietnam, hij gaat daar op stage bij Thanh Hoa Football Club. De 27-jarige centrumspits heeft nog een contract in Deventer tot het eind van dit seizoen. In zijn carrière bij de Eagles was vooral zijn eerste jaar succesvol, daarna zakte zijn niveau en kwam hij weinig aan spelen toe.

In het seizoen 2015/2016 was De Kogel topscorer bij Go Ahead, dat toen promoveerde naar de Eredivisie. Mede door zijn vele goals was De Kogel erg succesvol, maar een divisie hoger lukte het niet om zijn oude niveau te herpakken.

In 2016 kwam ook Sam Hendriks naar Deventer, hij kreeg meer speelminuten dan de andere spits. Momenteel staat Hendriks als tweede in de lijst van topscorers, met 13 goals. Hendriks wist dan ook vaker te scoren dan De Kogel, de laatstgenoemde scoorde alleen uit in Heerenveen (2-2).

View this post on Instagram

2-[2] @leondekogel ⚽ #heeGAE

A post shared by Go Ahead Showtime (@goaheadshowtime) on

Video: Leon de Kogel scoort na 796′ droogte weer een goal in de Eredivisie.

 

Advertentie