Antonio Conte heeft met zijn Chelsea slechte geschiedenis geschreven. Na opnieuw een 0-0-eindstand op zaterdagmiddag tegen Leicester City is het de club voor het eerst in de historie gelukt om 3 wedstrijden achter elkaar de brilstand op het scorebord te zetten.

Conte begon afgelopen jaar aan zijn 2de seizoen bij Chelsea, de club waarmee hij vorig seizoen kampioen werd, maar echt goed laat hij zijn team dit seizoen niet spelen. Met het 3-5-2-systeem dat de Italiaan al jaren hanteert weet hij lang niet alle supporters achter zich te krijgen. Anti-voetbal, zo noemen sommigen het. Of hij nou een tactisch meester is of alleen voor de punten gaat blijft de vraag, maar de feiten zijn duidelijk. Chelsea staat met 15 punten achter de nummer 1 Manchester City op een 3de plaats, het scoorde 41 doelpunten in 22 wedstrijden en kreeg er 16 tegen.

Het ontslag van Conte begint in de wandelgangen al hoorbaar te worden. Chelsea schijnt volgens sommige media zelfs al in onderhandeling te zijn met Juventus-trainer Allegri, die zelf niet per se zou te staan springen voor de vacature. Enkel tijd zal het ons duidelijk kunnen maken.