Chelsea heeft in de zoektocht naar een echte goalgetter een nieuwe naam toegevoegd aan het lijstje. Stoke City-speler Peter Crouch schijnt een van de nieuwe namen te zijn die trainer Antonio Conte voor de functie op het oog heeft. 

Na het ietwat beschamende record dat Chelsea vorige week tegen Leicester City neerzette, liet Antonio Conte weten het probleem in de voorhoede te erkennen: “We krijgen geen goals tegen en dat is goed nieuws, maar het slechte nieuws is dat we ook niet scoren. We weten dat we ons op dit punt moeten verbeteren en de spelers weten dat ze dat ook kunnen.”

De Italiaanse trainer lijkt echter toch over te schakelen op plan B en dus op zoek te gaan naar een echte goalgetter, pinchhitter, targetman, hoe men het ook noemen wil. Een lange spits die sterk is in zowel de duels als in de lucht. Een spits die goals maakt wanneer het echt nodig is. Een speler die dus ook genoegen zou moeten nemen met een plek op de bank, iets wat de zoektocht meteen een stuk lastiger maakt.

Het lijstje wordt nu dus aangevuld met de 36-jarige Peter Crouch. De Engelsman scoorde dit seizoen pas 4 goals bij zijn Stoke City, maar staat mede door zijn lengte van 2.01 meter bekend als het type spits waar Conte naar op zoek is. Op het lijstje staan daarnaast: Christian Benteke (Crystal Palace), Edin Dzeko (AS Roma), Andy Carroll (West Ham United) en Fernando Llorente (Tottenham Hotspur).