Voorbeschouwing FC Utrecht – Feyenoord

Woensdagavond nemen FC Utrecht en Feyenoord het tegen elkaar op in de Eredivisie. FC Utrecht en Feyenoord zagen hun eerder geplande confrontatie wegens hevige sneeuwval afgelast worden.

Feyenoord moet zich in de Galgenwaard zien te herstellen van de nederlaag van zondag tegen Ajax (2-0). De Rotterdammers hadden bijna geen schijn van kans in de Johan Cruijf Arena.

Bij Feyenoord zal Robin van Persie zeker deel uitmaken van de selectie. “Hij is fit en zit bij de selectie, maar niet om negentig minuten te spelen”, zei Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst dinsdag op de persconferentie voor de wedstrijd. De 34-jarige Van Persie, die transfervrij bij de Rotterdammers tekende nadat zijn contract bij Fenerbahçe was ontbonden, zei maandag bij zijn presentatie al te hopen dat hij bij de selectie zou zitten. Verder zal Feyenoord het zonder Nicolai Jorgensen moeten doen. De spits kreeg in de wedstrijd tegen Ajax een rode kaart en is dus geschorst. Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden en Miquel Nelom zijn weer fit na blessureleed.

Bij FC Utrecht wil men na het vertrek van Ten Hag niet bij de pakken neer gaan zitten. De ploeg wil doorpakken waar het gebleven is en zich richten op de top 5. Afgelopen vrijdag werd er gelijkgespeeld tegen AZ. Woensdag willen de Domstedelingen graag winnen van Feyenoord. Mateusz Klich kan zijn debuut maken voor FC Utrecht. De Pool sloot gisteren aan bij de Utrechters en stond ’s middags al direct op het trainingsveld.

FC Utrecht-Feyenoord begint woensdag om 20.00 uur in de Galgenwaard. De Rotterdammers zullen rouwbanden dragen vanwege het overlijden van oud-speler Reinier Kreijermaat op 82-jarige leeftijd. Scheidsrechter voor deze wedstrijd is Kevin Blom.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.