PSG heeft de transfervrije Lassana Diarra vastgelegd. De Fransman was transfervrij nadat zijn contract afgelopen was bij Al-Jazira eind december. Diarra tekende een contract voor anderhalf seizoen bij de Franse grootmacht.

“Ik ben erg blij dat ik getekend heb voor de club uit mijn thuisstad. PSG vertegenwoordigt veel voor mij en, met de internationale dimensie die de club de laatste seizoenen heeft gekregen, is het de droom van elke speler om hier te spelen. Ik heb het geluk om deze droom waar te maken, om te weten hoe het voelt om te spelen in het Parc des Princes en het Rouge et Bleu te dragen. Ik ben van plan om alles te laten zien wat ik in me heb, al mijn ervaring mee te nemen en mij verlangen om te spelen te tonen, om te bewijzen dat de club de juiste keuze heeft gemaakt om het vertrouwen in mij uit te spreken”, laat Lassana Diarra weten op de site van PSG.

Diarra kan woensdagavond al zijn debuut maken voor PSG in de wedstrijd tegen Guingamp in de Coupe De France. De 34-voudig international begon zijn carrière bij Le Havre dat hem in 2005 verkocht aan Chelsea FC. Twee jaar later vertrok de defensieve middenvelder naar Arsena. Dat was echter geen succes: al na een half seizoen vertrok hij naar Portsmouth. Een jaar later koos Diarra weer voor een nieuwe stap, hij vertrok naar de Spaanse topclub Real Madrid, dat 20 miljoen euro neertelde voor hem.

Na 116 wedstrijden bij de Koninklijke speelde hij onder andere nog voor Anzhi Makhachkala, Lokomotiv Moskou, Olympique Marseille en kort geleden nog voor Al-Jazira.

Advertentie