Tom De Sutter is aan zijn tweede seizoen bezig bij Sporting Lokeren. Veel succes kende de ex-spits van onder meer Club Brugge en Anderlecht er voorlopig nog niet. Door een reeks zwakke prestaties en een gebrek aan doelpunten kan De Sutter niet meer rekenen op een basisplaats bij de Waaslanders. Het gebrek aan doelpunten is echter niet enkel zijn fout, beweert hij zelf.

Enkele maanden geleden haalde voorzitter Roger Lambrecht nog uit naar Tom De Sutter. “Als je je miskocht hebt of het valt tegen, moet je die dure vogels toch verder uitbetalen hé”, aldus de voorzitter van de Waaslanders.

Nu zijn de rollen omgedraaid. In Vista! was Tom De Sutter aanwezig als gast. Hij vertelde dat Roger Lambrecht zich zelf niet aan zijn afspraken hield. “Ik kwam terug van Turkije en dan zeiden ze dat ze zouden meedoen voor play-off 1. Ze gingen een paar goede spelers halen om een goed seizoen te draaien. Ik was de eerste die kwam. Dan is Steve (De Ridder red.) nog gekomen, maar toen was het voorbij. Het is gewoon de realiteit en je probeert er het beste van te maken. Week in week uit doe je je stinkende best, maar het is niet makkelijk. Als je gewend bent om bij aanvallende ploegen te spelen, is het niet makkelijk om je aan te passen aan een andere manier van spelen. Ik ben op mijn sterkst in de zestien. Ik denk niet dat ik al veel kansen gemist heb, wat eigenlijk spijtig is. Dat zegt dat we weinig aan aanvallen toekomen.” 

Ook deze transferperiode haalde Sporting Lokeren nog maar één versterking binnen, ondanks er toch werd gefluisterd dat er meerdere versterkingen zouden komen in de winter. Misschien heeft Tom De Sutter dan toch wel ergens een punt…

Advertentie