Kelechi Nwakali wordt voor de rest van het seizoen door Arsenal uitgeleend aan MVV Maastricht. De 19-jarige Nigeriaanse aanvallende middenvelder speelde vorig seizoen ook al voor de Maastrichtenaren. De eerste seizoenshelft stalde Arsenal Nwakali nog bij provinciegenoot VVV-Venlo.

De geruchten omtrent de terugkeer naar Maastricht deden al enige dagen de ronde in De Geusselt, maar nu is de overgang definitief bevestigd door MVV. Een terugkeer naar Maastricht lag voor de hand, aangezien Arsenal niet tevreden is over het aantal spelminuten die hun pupil in Venlo kreeg. Coach Maurice Steijn van VVV-Venlo liet Nwakali slechts vijf keer in het basiselftal starten. Nwakali, vorig seizoen de smaakmaker bij de Sterrendragers, gaf zelf aan het liefst bij MVV het seizoen af te maken.

Even leek een terugkeer van de baan. De Portugese grootmacht FC Porto meldde zich namelijk in Londen voor de middenvelder. De Portugezen zouden Nwakali definitief over willen nemen, terwijl Arsenal de speler alleen wil verhuren.

Nwakali’s broer en zaakwaarnemer: “Arsenal wil dat hij naar MVV gaat, zodat hij daar iedere wedstrijd kan spelen en zijn spel tot de zomer verder kan ontwikkelen”.  De spelmaker kan in Maastricht meteen aan de bak, nu Dean Koolhof – afgelopen zomer nog door MVV gehaald als de vervanger van Nwakali – geblesseerd is afgehaakt.

 

 

 

Advertenties