Voor het seizoen zou niemand verwacht hebben dat KRC Genk nog volop zou moeten strijden voor de zesde plaats, maar niets is minder waar, integendeel. De Limburgers laten het tot dusver afweten.

De club begon het seizoen met torenhoge ambities, maar al snel werd duidelijk dat die ambities veel te hoog gegrepen waren. De Genkse motor geraakte gewoonweg niet in gang. Na twee overwinningen op rij, tegen Anderlecht en Club Brugge, leek er beterschap op komst, maar ook aan dat sprookje kwam snel een einde: Racing Genk kon in haar volgende zes competitiewedstrijden slechts één keer winnen, met een logisch vertrek van Albert Stuivenberg tot gevolg.

Nieuwe trainer, nieuwe wind en hopelijk ook betere resultaten, moesten de Genk-fans gedacht hebben. De mentaliteit en de inzet kregen een enorme boost, maar dat zette zich voorlopig nog niet om in resultaten. Onder Philippe Clement pakte KRC Genk 7 op 15, 7 op 12 na de winterstop.

Ook dit weekend geraakte Genk niet voorbij STVV, toch wel de wedstijden, met alle respect voor STVV, die gewonnen moeten worden als je play-off 1 nog wil halen. Het is duidelijk: de Limburgse fusieclub kan en mag nu geen enkele steek meer laten vallen.

Dinsdagavond speelt Racing Genk op het veld van KV Kortrijk haar eerste halve finale van de Beker van België, alweer een hele belangrijke wedstijd voor de troepen van Philippe Clement.