Laszlo Köteles is officieel geen speler meer van KRC Genk. De Hongaar was nog altijd actief bij de Limburgers, maar bij de beloften waar hij enkel mocht meetrainen. Het vertrek van zo’n clubicoon komt toch hard aan bij verschillende fans, die het doodzonde vinden dat een speler die zich altijd inzette op deze manier moet vertrekken.

In 2009 strandde de Hongaarse goalie bij Racing Genk, waar hij in zijn eerste seizoen meteen een Europees ticket haalde met Genk. Het seizoen erop werd hij kampioen, al speelde hij geen minuut, want hij verloor de strijd van Thibaut Courtois. Courtois vertrok naar Chelsea en zo werd Köteles terug eerste keeper. Hijj won meteen de Supercup tegen Standard en ging met Genk de Champions League in nadat hij in de beslissende penaltyreeks tegen Maccabi Haifa 2 strafschoppen tegenhield. Genk haalde Kristof Van Hout toen als concurrent, maar die kwam enkel aan spelen toe als Köteles geblesseerd was.

In 2013 kwam het andere hoogtepunt voor Laszlo Köteles bij Racing Genk. In de halve finale van de Cofidis Cup besliste de penaltyreeks tussen Genk en Anderlecht wie naar de finale mocht. Het werd een echte thriller en het was zowaar Köteles die de beslissende elfmeter omzette en Genk naar de Heizel trapte. Genk won de finale tegen Cercle Brugge. Twee seizoenen later werd Marco Bizot gehaald om Köteles het vuur aan de schenen te leggen. De Nederlander startte aan de competitie, maar na vier speeldagen werd Köteles terug in de goal gezet.

In het seizoen ’15/’16 werd Peter Maes de nieuwe trainer. Hij koos midden in het seizoen voor Marco Bizot en zo werd Laszlo Köteles langzaam naar de uitgang geduwd. Het seizoen erop werd hij nog uitgeleend aan Waasland-Beveren, maar ook dat verhaal kende geen succes. Ondanks een petitie van de Genk-fans om hem bij de club te houden met de hashtag #wewantlaszlo, trekt de Hongaar de Genkse deur definitief achter zich dicht.

Vele supporters betreuren de manier waarop hun clubicoon aan de deur werd gezet en onder andere Patrick Janssens en Dimitri De Condé krijgen de wind van voren.