Club Brugge heeft dan toch een akkoord gevonden met Standard wat de overgang van Alexander Scholz betreft. Scholz was sinds 2015 actief bij Standard, maar zat dit seizoen veel op de bank door de sterke concurrentie en zijn mindere vorm dit seizoen. De Deen tekent een contract voor 3,5 jaar bij blauw-zwart.

Scholz
Auteursrechten: eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist.

“Ik ben al 5 jaar in België dus heb vanop de eerste rij kunnen zien dat Club Brugge een geweldige club is”, was de eerste reactie van de nieuwe verdediger van Club Brugge. “Ik ben dan ook zeer blij om het team te kunnen vervoegen. Ik ken ook al enkele spelers, zo speelde ik in Lokeren nog samen met Hans Vanaken en ken ik Guillaume Hubert van mijn tijd bij Standard. Ook Ivan Leko en Rudy Cossey ken ik natuurlijk goed. Ik wou de kans om naar Brugge te komen met beide handen grijpen. Tot slot wil ik ook Standard bedanken, het waren niet altijd evidente tijden maar toch zal ik aan de club en de fans steeds goede herinneringen bewaren.”

Laifis Scholz
Auteursrechten: eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist.

Scholz arriveerde in 2013 in België toen Sporting Lokeren hem overnam van de IJslandse ploeg UMF Stjarnan. De centrale verdediger groeide bij Lokeren uit tot een van de steunpilaren van de ploeg en dat leverde hem interesse op van onder andere Anderlecht, Genk en Standard. Het was dus die laatste ploeg die met de Deen ging lopen. Scholz speelde in het totaal 91 wedstrijden voor de Luikse club en was ook een tijdje aanvoerder.