Standard heeft niet lang moeten wachten op een nieuwe centrale verdediger na het vertrek van Scholz. Voormalig jeugdproduct Zinho Vanheusden komt de selectie versterken. 

De nu 18-jarige verdediger, een van de gezichten van de gouden generatie van ’99 bij Standard, trok in 2015 naar Internazionale. Daar schopte hij het al snel tot de A-kern, maar momenteel revalideert hij van een zwaar kruisbandletsel. Hij zal in april of mei terug in actie kunnen komen.

Vanheusden wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend aan Standard, met een optie op een jaar extra. Die optie zal hoogstwaarschijnlijk ook gelicht worden, dat weten we op het einde van dit seizoen. Hij koos voor het rugnummer 3.

Het is niet duidelijk of de Rouches nog op zoek gaan naar een andere centrale verdediger. Morgen wordt Club Brugge-icoon Refaelov volgens veel waarnemers voorgesteld.

Advertentie