Iedere maand reikt de Eredivisie de titels ‘speler van de maand’ en ‘talent van de maand’ uit. Deze titels zijn gebaseerd op de statistieken van elke speler. Voor januari 2018 zijn Jonas Svensson van AZ en Mason Mount van Vitesse de beste spelers gebleken. 

Eredivisie-speler van de maand januari 2018: Jonas Svensson (AZ)
De 24-jarige Noorse international Jonas Svensson heeft volgens het statistiekenbureau Opta Sports het beste gepresteerd van elke Eredevisie-speler. De rechtsachter van AZ imponeerde vanwege zijn verdedigende statistieken én vanwege zijn gelijkmaker in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. In de uitwedstrijd tegen Willem II had de Noor de meeste balveroveringen en had hij de meeste balcontacten van dat speelweekeinde, 116 om precies te zijn. Svensson kwam vorig jaar winter over van het Noorse Rosenborg BK, de ploeg die Ajax aan het begin van dit seizoen uitschakelde in de voorronde van de Europa League.

Eredivisie-talent van de maand januari 2018: Mason Mount (Vitesse)
De 19-jarige Engelsman Mason Mount, eveneens spelend met rugnummer 19, is het grootste talent van de maand januari. De in Portsmouth geboren aanvallende middenvelder is dit seizoen verhuurd aan Vitesse door Chelsea. Mount wist afgelopen speelronde iedereen te verbazen door een prachtige goal tegen PEC Zwolle te maken. Hij zag dat keeper Diederik Boer iets te ver voor zijn goal stond en krulde een vrije trap, genomen dichtbij de zijlijn, in een keer binnen. Bovendien was hij ook belangrijk in de overwinning van Vitesse bij Sparta Rotterdam, toen maakte hij de enige goal van de wedstrijd.

Mason Mount was zelfs in de race voor titel ‘Eredivisie-speler van de maand’, maar moest dus Jonas Svensson voor zich dulden. Ook Alireza Jahanbakhsh (AZ) en Santiago Arias (PSV) maakten kans op de titel.

Advertentie