De jaarlijkse wintertransferperiode is weer afgerond en dan is het altijd een leuk feit om te weten welke clubs het meeste hebben uitgegeven, en natuurlijk aan welke speler(s) ze dat deden. DFVF lijst ze voor u op. 

10: Borussia Dortmund – 24.3 miljoen euro

Met de komst van Manuel Akanji en Sergio Gomez rondde BVB de kaap van 24 miljoen euro.

9: Tottenham Hotspur – 28.5 miljoen euro

Met de komst van Lucas Moura, die PSG verliet voor Tottenham, komen de Spurs op een negende plek.

8: Athletic Bilbao – 32 miljoen euro

Doordat Laporte naar Manchester City vertrok, is Bilbao op zoek gegaan naar een nieuwe verdediger. Die vonden ze in Inigo Martinez, die een slordige 32 miljoen euro kostte.

7: Beijing Guoan – 40.3 miljoen euro

De Chinese competitie blijft nog steeds een leuke competitie om een centje bij te verdienen, moest Cedric Bakambu gedacht hebben toen hij Villareal inruilde voor het Chinese Beijing Guoan.

6: Everton – 53.6 miljoen euro

Everton verwelkomde Theo Walcott én Cenk Tosun voor een gecombineerde transfersom van om en bij de 53.6 miljoen euro.

5: Chelsea – 57 miljoen euro

De Londense club heeft deze winter een mooie drieslag gemaakt, dit door Ross Barkley, Olivier Giroud én Emerson Palmieri te strikken voor een totale transfersom van circa 57 miljoen euro.

4: Arsenal – 64.8 miljoen euro

De andere topclub uit Londen die in het lijstje ‘triomfeert’ is Arsenal, de ploeg van Arsène Wenger heeft een absolute toptransfer te pakken met Pierre-Emerick Aubameyang.

3: Manchester City – 69.8 miljoen euro

Dat is exact wat Manchester City voor Aymeric Laporte heeft betaald, de verdediger kwam over van Athletic Bilbao.

2: Liverpool – 85.8 miljoen euro

De Reds uit Liverpool hebben deze winter eindelijk hun droomverdediger gestrikt, dit in de vorm van Virgil van Dijk. De transfer liet al enige tijd op zich wachten en is nu toch afgerond. In het bedrag zit ook nog de transfersom van Tony Gallacher.

1: Barcelona – 133.5 miljoen euro

De lijst wordt aangevoerd door de Catalaanse topclub. De prijs wordt fors omhoog geduwd door de Braziliaanse ster Philippe Coutinho. Barcelona trok ook nog Yerry Mina en Ballou Tabla aan.

 

 

Advertentie