Clarence Seedorf is de nieuwe trainer van het Spaanse Deportivo La Coruña. De 41-jarige oud-international van Oranje tekende een contract tot het einde van het seizoen bij de Spaanse nummer achttien.

Deportivo ontsloeg vorige week haar coach Cristobal Parrato vanwege de tegenvallende resultaten. In oktober sneuvelde Pepe Mel ook al, waarmee Seedorf dit seizoen dus de derde trainer wordt van Depor.  De Spaans kampioen van het jaar 2000 verkeert in degradatiegevaar en laat in de ranglijst van de Primera Division vooralsnog alleen Las Palmas en Malaga achter zich.

Seedorf was eerder kortstondig coach van AC Milan (2014, vijf maanden) en het Chinese Shenzhen FC (2016, half jaar). Sinds zijn vertrek uit China zat Seedorf zonder baan.

Als speler debuteerde Seedorf op zestienjarige leeftijd voor  Ajax en speelde daarna achtereenvolgens voor Sampdoria, Real Madrid, Inter Milaan, AC Milan en het Braziliaanse Botafogo. Hij speelde 87 interlands voor het Nederlands Elftal.  Seedorf is een van de succesvolste Nederlandse voetballers aller tijden. Hij won onder meer vier keer de Champions League en werd de eerste voetballer ter wereld die deze prijs Champions League won met drie verschillende clubs.