Voor het eerst kregen 5000 voetbalfans de kans om het Gala van de Gouden Schoen live bij te wonen. Een uitverkocht paleis 12 zag hoe Ruud Vormer als derde Nederlander ooit werd verkozen tot beste speler van de Jupiler Pro League. De aanvoerder van Club Brugge kon op heel wat steun van het publiek rekenen, de troepen van Anderlecht daarentegen kregen het met momenten hard te verduren.

Voor de 64e editie van de Gouden Schoen was er voor de eerste maal een live publiek aanwezig. Ruud Vormer, aanvoerder van Club Brugge, was de topfavoriet om de trofee te winnen.

De fans van blauw-zwart waren dan ook talrijk aanwezig om hun middenvelder zijn favorietenrol zien waar te maken. Met 240 punten won Vormer de Gouden Schoen voor Youri Tielemans (ex-Anderlecht) die tweede werd met 182 punten en Leander Dendoncker (Anderlecht) die derde werd met 172 punten.

De sfeer zat er bij het publiek vanaf het begin in met verscheidene gezangen die gescandeerd werden. Zo was er meermaals ‘Ruud, Ruud, Ruud’ te horen doorheen de show en dat was Ruud Vormer zelf ook niet ontgaan. ‘Dit is toch zalig, het lijkt wel of ik hier in het stadion zit’, klonk het.

Uitgejouwd

Aan ambiance was er dus geen gebrek, al zat er ook een donker randje aan.  Zo konden vooral de spelers en het bestuur van rivaal Anderlecht op minder sympathie rekenen van het publiek. De paars-witte aanhang kreeg regelmatig een stevig boegeroep te horen van het blauw-zwart getinte publiek.

Dendoncker, de voornaamste concurrent voor de hoofdprijs, kreeg het met momenten behoorlijk te verduren. Bij het vertegenwoordigen van een afwezige Onyekuru voor beste belofte van het jaar, werd de 22-jarige middenvelder van Anderlecht stevig uitgejouwd door een deel van het publiek, tot ongenoegen van de organisatie en andere aanwezige fans.

Tijdens een korte break werd de sfeermakers verzocht om hun clubkleuren iets minder in de verf te zetten en de sportiviteit te laten overheersen. Ook de interviews tijdens de show werden regelmatig overstemd door gezangen van een hevige achterban.

Een eerste ervaring met een live publiek kende dus wisselend succes. Het is afwachten hoe de organisatie het volgend jaar zal aanpakken.

Advertenties