Het gaat niet goed met Patro Eisden. De club uit Maasmechelen vecht in de eerste amateurklasse tegen degradatie. Ook een vrachtlading nieuwe spelers in de afgelopen transferperiode kon niet voorkomen dat de club is afgezakt naar de allerlaatste plaats in de ranglijst. Na een ontluisterende 6-0-nederlaag tegen KSK Heist smeet Patro haar trainer Danny Boffin onlangs op de keien. Guido Brepoels, eerder al hoofdcoach van Patro en dit seizoen in dienst als T2, vervangt zijn opvolger nu weer en moet de Limburgers behoeden voor een aftocht naar de tweede amateurklasse.

Dat zal nog geen gemakkelijke opgave worden. Om rechtstreekse degradatie te ontlopen moet Patro Eisden minimaal dertiende worden. Het verschil met deze plaats op de ranglijst (momenteel bezet door Dender) bedraagt maar liefst negen punten. De twee rechtstreekse concurrenten, Sporting Châtelet en Berchem Sport, staan al op zeven respectievelijk zes punten afstand.

Guido Brepoels heeft een uitstekende reputatie als opbouwtrainer. Hij behaalde met STVV en Waasland Beveren goede resultaten op het hoogste niveau en was in 2009 zelfs genomineerd voor de titel “Trainer van het Jaar”. Brepoels, die zijn trainerscarrière begon bij de jeugd van MVV Maastricht, trainde ook nog bij KSK Tongeren, OH Leuven, KVSK United, Esperanza Pelt en KFC Dessel Sport.

Brepoels is sinds eind 2016 in dienst bij Patro Eisden Maasmechelen. Hij stapte in een turbulente fase binnen bij de club.  De club was toen net overgenomen door de Brits-Chinese investeringsgroep GSDP. In de persoon van Wayne Woo werd een nieuwe voorzitter aangesteld. De algemene ledenvergadering waarin gestemd werd over de machtsoverdracht verliep tumultueus. Toenmalig Technisch Directeur Michel Noben nam ontslag en daags na de vergadering werd coach Rikie Broeckx na de training door Woo in eigen persoon ontslagen. De rest van de technische staf toonde zich solidair en stapte op. Brepoels begon ambitieus, maar werd binnen vier maanden alweer op non-actief gezet door de clubleiding. In maart 2017 werd hij vervangen door Danny Boffin en verbannen naar de U19. Weer twee maanden later werd de Bilzenaar aangesteld als assistent van Boffin. Saillant detail: in het verleden bij STVV waren de rollen omgedraaid en was Boffin Brepoels’ assistent.

Boffin kreeg, mede door de erbarmelijke resultaten, ook al weer binnen een jaar zijn congé. Brepoels volgt nu zijn eigen opvolger dus weer op. Hij bereikte met de clubleiding een akkoord tot aan het einde van het seizoen, met een optie voor het volgend seizoen. De partonaatsclub is de laatste jaren een waar trainerskerkhof. Het is dus nog maar zeer de vraag of de sympathieke trainer de kans gegund wordt zijn contract uit te dienen.