Het voetbalseizoen in de Jupiler Pro League loopt stilaan ten einde. In de rangschikking kan er nog heel wat veranderen! Wie degradeert er aan het einde van de rit en wie speelt er Play-off 1 ? De onderlinge verschillen zijn klein. In dit artikel lees je welke ploegen nog kans hebben om bij de beste 6 te geraken en welke wedstrijden er voor de betreffende ploegen nog op het  programma staan.

Antwerp: 5de in de ranglijst met 37 punten.

De rood-witten staan er het beste voor. Ze staan 3 punten voor op nummer zes KRC Genk, maar hebben geen makkelijk programma voor de boeg. Zaterdag staat een hele belangrijke match op het programma tegen Kortrijk.

Overzicht programma Antwerp:

10/02: KV Kortrijk-Antwerp
17/02: Antwerp-KV Oostende
23/02: Racing Genk-Antwerp
03/03: Antwerp-KAS Eupen
11/03: RSC Anderlecht-Antwerp

KRC Genk: 6de met 34 punten.

Bij Racing Genk zijn ze ongetwijfeld al tevreden over de nieuwe trainer, Philippe Clement. Met enkel Ibrahima Seck (afkomstig van Waasland Beveren) en Dieumerci Ndongala (Standard Luik) als versterkingen werd afgelopen week de bekerfinale bereikt. Uitgerekend de boomlange Ibrahima Seck kopte Genk naar de Heizel. In de competitie hebben ook de Limburgers geen makkelijk programma voor de boeg.

Overzicht programma KRC Genk:

09/02: KRC Genk-Zulte Waregem
17/02: Club Brugge-KRC Genk
23/02: KRC Genk-Antwerp
03/03: Waasland-Beveren-KRC Genk
11/03: KRC Genk-KAA Gent

Waasland-Beveren: 7de met 33 punten.

Bij Waasland-Beveren draait het dit seizoen erg goed. Vorige seizoenen leek de Wase club meer op een duiventil, maar sinds vorig seizoen waait een nieuwe wind op de Freethiel. Enkel gerichte aankopen werden gedaan, met een voorkeur uit naar (Belgische) jeugd. Ook het programma van W-B is niet makkelijk.

Overzicht programma Waasland-Beveren:

11/02: Waasland-Beveren-Club Brugge
18/02: Moeskroen-Waasland-Beveren
24/02: Waasland-Beveren-KAA Gent
03/03: Waasland-Beveren-KRC Genk
11/03: KV Mechelen-Waasland-Beveren

KV Kortrijk: 8ste met 33 punten.

De Kerels zijn bezig aan een erg goede reeks met 22 op 33. Glen De Boeck bouwde een erg sterke ploeg, die zelfs de halve finale van de beker haalde. Hopen voor de West-Vlamingen dat ze de klap van de gemiste bekerfinale goed verteren. Vooral de laatste 2 matchen zijn zwaar voor KVK.

Overzicht programma KV Kortrijk:

10/02: KV Kortrijk-Antwerp
17/02: Sporting Lokeren-KV Kortrijk
25/02: KV Kortrijk-Zulte Waregem
03/03: Club Brugge-KV Kortrijk
11/03: KV Kortrijk-Sporting Charleroi

Standard Luik: 9de met 33 punten.

Standard steekt de laatste weken in een goede vorm, dat is zeker. De Rouches maken door de 4-1 thuisoverwinning tegen Club Brugge een grote kans op het bereiken van de bekerfinale (tegen Racing Genk). Coach Sa Pinto heeft de ploeg klaarblijkelijk tijdig op stoom gekregen.

Overzicht programma Standard:

11/02: Standard-Moeskroen
18/02: Sporting Charleroi-Standard
25/02: Standard-Club Brugge
03/03: Standard-KV Mechelen
11/03: KV Oostende- Standard

Sint-Truiden: 10de met 33 punten.

De Kanaries lijken een outsider voor Play-off 1. STVV was vooral in het begin van het seizoen erg goed. De laatste weken is de ploeg wat teruggezakt, maar in voetbal weet je nooit!

Overzicht programma Sint-Truiden:

10/02: KAA Gent-STVV
16/02/ STVV-RSC Anderlecht
24/02: KV Oostende-STVV
03/03: Sporting Charleroi-STVV
11/03: STVV-Club Brugge

Advertentie