Moeskroen heeft Mircea Rednic woensdagochtend ontslagen. De Roemeen had nog een contract tot het einde van het seizoen, maar hoeft dat dus niet uit te doen. Moeskroen staat op een twaalfde plaats met acht punten boven de degradatieplek en doet het dus beter dan in de vorige seizoenen, maar de coach en het bestuur zaten niet meer op dezelfde golflengte. Frank Defays is zijn opvolger.

In december 2016 werd Rednic binnengehaald, met het behoud als doel. Dit lukte op het nippertje. Dit seizoen begon Rednic goed aan het seizoen en draaide Moeskroen zelfs een tijdje mee in de top 6. Moeskroen zakte weg en zag dus de noodzaak om in te grijpen, de 4-3-nederlaag tegen Standard is de druppel geweest. “Met amper 13 punten uit de laatste 18 wedstrijden moesten we ingrijpen. Mircea had ook laten verstaan dat hij zich niet langer kon vinden in ons project”, staat te lezen op de site van Moeskroen.

De club ui Henegouwen heeft snel een opvolger gevonden. Frank Defays komt over van Virton, waar hij sinds 2011 hoofdcoach was. Defays speelde tien jaar voor Charleroi (van 1999 tot 2009). “Zijn profiel past perfect bij de coach die we zochten voor ons project”, meldt Moeskroen. Met acht punten voorsprong op Eupen lijkt het behoud bijna zeker, al blijft dat de voornaamste doelstelling bij Les Hurlus.