Real Madrid heeft in de eerste wedstrijd tegen Paris Saint-Germain aan het langste eind getrokken. Het versloeg een sterk PSG pas op het einde en zo werd het 3-1. Real Madrid heeft dus het voordeel in de terugmatch, maar PSG zal zich zeker niet gewonnen geven. 

In het seizoen 2015/2016 kwamen Real Madrid en PSG elkaar ook al tegen in de groepsfase. In Madrid trok de Koninklijke aan het langste eind door een doelpunt van Nacho Fernandez en in Parijs werd het een brilscore. Real Madrid rekende vandaag op Cristiano Ronaldo, die in de voorbije zes wedstrijden maar liefst negen keer scoorde in de groepsfase. Bij PSG begonnen onder andere Thomas Meunier en Thiago Silva op de bank.

De wedstrijd begon meteen als een harde strijd. Een eerste kans zagen we na twee minuten, toen Ronaldo een bal voorlangs trapte. Real Madrid begon als een wervelwind aan de match en dat leverde een aantal grote kansen op. De wedstrijd werd evenwichtiger en het was wachten geblazen tot minuut 26 voor een grote kans. Lo Celso haalde Isco net voor de zestien onderuit en Real kreeg een vrije trap. Dit was de ideale plaats voor Ronaldo, maar hij trapte het leer over.

De wedstrijd was helemaal opengebroken wanneer Neymar een grote kans miste. Meteen daarna was er een geweldige crosspass van Marcelo op Ronaldo, die alleen op Areola afliep en recht op het gezicht van de Franse doelman knalde. De kansen stapelden zich op, en er werd nog een corner recht op Areola gekopt. Na 32 minuten was er dan toch het eerste doelpunt en dat was voor de bezoekers. Mbappé passeerde zijn tegenstander met een gelukje op de rechterflank, Cavani liet de voorzet slim aan zich voorbij gaan en Neymar kon de bal net afleggen voor Rabiot. De Franse middenvelder werkte koel af: 0-1.

De ploeg uit Spanje wou nog voor rust de gelijkmaker maken en dat kon ook toen Ronaldo een bal onderschepte en een vrije schietkans had, maar hij schoot de bal veel te hoog over. Nog geen minuut later kon het aan de overkant 2-0 staan, maar het schot van Cavani week net naast het doel af. Het spel bleef op en neer gaan en er was steeds meer paniek achterin bij PSG, Areola was echter steeds alert op pogingen van Nacho en Benzema. Een minuut voor rust kreeg Real Madrid zowaar een penalty nadat Lo Celso een lichte fout beging. Ronaldo stond klaar voor de elfmeter en plaatste hem hard in doel en zo stond de stand weer in evenwicht, net voor de rust.

De tweede helft begon aan een even hoog tempo, met twee ploegen die allebei meteen de intensie hadden om te scoren. Een eerste kans zagen we al na 4 minuten, wanneer Neymar de bal afspeelde naar Mbappé. Die schoot, maar Keylor Navos reageerde snel en redde. In de tweede helft werd het duidelijk dat beide ploegen veel energie waren kwijtgespeeld in de eerste helft en het gevolg was dat het tempo een stuk lager lag en ook het aantal kansen daalde. Rond het uur greep Zidane in en kwam Gareth Bale in het spel voor Benzema en bij PSG werd Thomas Meunier ingebracht voor Cavani, waardoor Alves een rijtje hoger mocht spelen.

De Belg liet zich al meteen opmerken met een goede voorzet op Neymar, maar die kopte onder de bal door. Real Madrid probeerde nog voor een tweede doelpunt te gaan, maar er stond een goede organisatie bij PSG. Het grote gevaar bleef toch komen van de Parijzenaren komen. Neymar zette de bal goed voor, maar Alves kon die net niet binnenglijden. 12 minuten voor tijd werden Vazquez en Asenio nog gebracht om toch nog een tweede doelpunt te forceren. Dat doelpunt kwam er nog en dat 8 minuten voor tijd. Een voorzet van Vazquez, en Areola duwde de bal ongelukkig tegen de knie van Ronaldo aan en zo belandde die in de kooi van de Franse doelman.

De wissels deden het bij Real, want het werd zowaar nog 3-1. Een voorzet van Asenio en Marcelo werkte de bal prachtig in doel en bekroonde zo zijn goede wedstrijd met een schitterende goal. PSG probeerde nog terug te vechten, maar scoren lukte niet meer en zo gaat Real Madrid met een 3-1-voorsprong naar Parijs.

Opstelling Real Madrid: Navas, Ramos, Varane, Nacho, Marcelo, Kroos, Modric, Casemiro (78′ Vazquez), Isco (78′ Asenio), Ronaldo en Benzema (68′ Bale).

Opstelling PSG: Areola, Kimpembe, Marquinhos, Yuri, Dani Alves, Verratti, Lo Celso, Rabiot, Cavani, (66′ Meunier), Neymar en Mbappé.

In de andere wedstrijd van vanavond ging FC Porto zwaar de boot in. Liverpool kwam met 0-5 winnen in Portugal.

 

Advertenties