Het botert niet meer tussen de fans van Manchester United en José Mourinho. The Special One heeft het helemaal verkorven bij een deel van de fans na de dramatische wedstrijd in de Champions League op het veld van Sevilla. 

Het werd tijdens de match meteen duidelijk waarvoor Mourinho was gekomen. Zijn team speelde, zoals gewoonlijk onder Mourinho, heel defensief. Manchester United vuurde amper 6 schoten af op het doel van Sergio Rico. Sevilla deed het een pak beter met 25(!) schoten. Mourinho mag enorm dankbaar zijn dat David De Gea in doel stond, want dankzij een paar uitstekende parades bleef het 0-0 (waar de manager van Man. United dus op hoopte). Zo kan Man U het afmaken in eigen huis.

De supporters zijn deze tactiek beu. Zij willen terug het attractieve voetbal zien, waar ze mee zijn grootgebracht in het tijdperk van Sir Alex Ferguson. Het is ook gewoon vreemd om te zien hoe zo’n gigant als Manchester United zich ingraaft tegen het “bescheiden” Sevilla. Ook het plaatsen van Paul Pogba op de bank, doet de wenkbrauwen bij de supporters fronsen. Hij is de speler die United echt nodig heeft, dankzij zijn creativiteit, maar daar moet Mourinho de laatste tijd niets meer van weten. Raiola (de makelaar van Pogba) is zelfs al op zoek naar een nieuw team voor Pogba. Barcelona wordt genoemd en er zou een ruildeal kunnen plaatsvinden waarin Pogba en de Kroaat Rakitic betrokken worden. Dat gaat natuurlijk om niet meer dan geruchten.

Manchester United
Deze afbeelding, afkomstig van Pixabay, mag vrij gedownload en gebruikt worden zonder credits voor de auteur. Portretrechten worden niet opgeëist.

Ook de transfer van Alexis Sanchez zorgt voorlopig niet voor hetgeen waarop de supporters gehoopt hadden. Alexis brengt niet wat van hem verwacht wordt en door deze transfer worden spelers die belangrijk waren in het eerste deel van het seizoen (Martial en Lingard) op de bank gehouden.

Het bestuur heeft dus heel veel werk voor de boeg en de fans zijn waarschijnlijk zeer benieuwd hoe dit verder gaat evolueren.

 

Advertentie