Na de uitschakeling in de Europa League zit Villarreal opnieuw met een domper. De Portugese speler Ruben Semedo is opgepakt voor zijn deelname aan een ontvoering en wordt beschuldigd voor poging tot doodslag. De Spaanse club heeft beslist om de speler voor onbepaalde duur te schorsen.

Het gerecht in Valencia liet weten dat het om verschillende ernstige feiten gaat, zoals illegaal wapenbezit, ontvoering en poging tot doodslag. Villarreal in een officiële verklaring op haar website: “Villarreal spreekt zijn ontsteltenis uit na het uitkomen van de zware misdrijven waarvan speler Semedo beschuldigd wordt. Met respect voor het vermoeden van onschuld heeft de club beslist de speler te schorsen van zijn bezigheden.”

De makelaar van Semedo verdedigt alvast zijn speler: “De vermeende kidnapping vond nooit plaats. Het is een leugen. Hoewel ze het bij hem thuis vonden, was het wapen ook niet van hem.” Wanneer de zaak voor de rechtbank komt is nog niet duidelijk.

De Spaanse subtopper moet het seizoen verder afwerken zonder haar verdediger. Ruben Semedo werd vorige zomer nog voor 14 miljoen euro weggekocht bij Sporting CP uit Portugal.

Advertenties