KAA Gent heeft halsoverkop de drie punten meegenomen uit Beveren. Een spannende wedstrijd werd beslecht in het voordeel van de Oost-Vlamingen. “Chuk” en “Chak” (Yaremchuk en Chakvetadze) zijn het nieuwe topduo bij Gent en maakten alweer het verschil. KAA Gent is nu mathematisch zeker van PO1. 

Een korte verplaatsing voor de Gentenaars richting het Waasland vandaag, maar wel een belangrijke voor beide ploegen. Waasland-Beveren begint aan de eerste fase van de drie van hun Mission Impossible, zij moeten alle resterende wedstrijden winnen om alsnog deel te nemen aan PO1. KAA Gent kan dan alweer mathematisch zeker worden van PO1, op zich ook al een goede prestatie na een dramatisch seizoensbegin. Opvallend: beide ploegen verloren nog niet in 2018, KAA Gent kon echter nog geen uitwedstrijd winnen dit jaar.

Eerste helft

Beveren begint aardig aan de wedstrijd en eist het balbezit op in de beginfase van de wedstrijd. KAA Gent komt af en toe wel eens op, maar het spel is vooralsnog bleek. Na 9 minuten kan Beveren voor de eerste keer dreigen op een counter, maar Ampomah kan Kalinic nog niet aan het werk zetten. In minuut 10 vragen de Gentenaars een penalty na vermeend handspel, maar Lardot ziet er geen graten in. De herhaling brengt geen volledige duidelijkheid, maar het lijkt erop dat de scheidsrechter de juiste beslissing nam. Nu al is duidelijk dat Yaremchuk goed in de wedstrijd zit, hij maakt het de Waaslanders vaak lastig en is telkens aanspeelbaar, maar kansen komen er niet. Het eerste kwartier is voor beide ploegen aftasten, geen van beide kan echt een stempel drukken op de wedstrijd.

Plots komt dan toch Beveren aanzetten. Gigot probeert de bal nog binnen te houden en zo een corner te voorkomen, maar schiet zichzelf in de voet. De bal komt bij Louis Verstraete, die een moederziel alleen gelaten Thelin vindt, hij kan de 1-0 makkelijk binnenkoppen. KAA Gent op achterstand na geklungel in de 16.

De Gentenaars proberen onmiddellijk te reageren, Kalu zet de bal geweldig voor op Rosted, maar hij beslist onbegrijpelijk naast. Vanaf dan gaat het van kwaad naar erger voor de Buffalo’s. Beveren kan vaak op de counter spelen en dwingt Gent ertoe veel foutjes te maken. Lardot houdt de kaarten voorlopig nog op zak, tot groot ongenoegen van het Wase publiek.

Ampomah dribbelt Kalu aan de rand van de zestien en gaat even later liggen, hij claimt een strafschop na licht contact. Lardot trapt er niet in en laat verder spelen. Ampomah moet toch naar de kant voor een bebloede lip, in de herhaling is te zien de Kalu de lip van Ampomah licht raakt met de elleboog, niet genoeg voor en strafschop. Ondertussen is het duidelijk dat Beveren de betere ploeg is. Het lijkt wel een herhaling van vorige week, waar KAA Gent ook erg zwak speelde in de eerste helft. De frustratie stijgt bij de Buffalo’s en nu grijpt Lardot wel naar de borstzak, geel voor Franko Andrijasevic.

De Waaslanders kunnen nog een aantal keer counteren voor de rust, maar laten na om er 2-0 van te maken. De Buffalo’s ondergaan het spel. Vooral Louis Verstraete (Gent-huurling) speelt een aardige eerste helft en maakt het zijn “eigen” ploeg knap lastig. Beveren gaat terecht met 1-0 de rust in, maar er zat meer in.

Tweede helft

Kunnen de Buffalo’s net zoals vorige week het spel omkeren in de tweede helft, dat is de vraag die iedereen zich stelt. De Gentenaars komen alleszins beter uit de kleedkamer en kunnen zowaar hun eerste bal tussen de palen trappen. Foket kan uithalen, maar Roef redt. Gent begint druk te zetten en W-B moet even terugplooien. In de 49ste minuut missen zowel Yaremchuk als Janga een reuzenkans op de 1-1, beide spelers kunnen de bal net niet genoeg aanraken om hem binnen te tikken. Beveren moet opletten, Gent is opnieuw wakker geschud in de tweede helft net als vorige week.

Louis Verstraete geeft de Gentenaars weer ei zo na een hartstilstand en mist maar net de 2-0. De Buffalo’s blijven zo nog in het spel. Gent is duidelijk op zoek naar de gelijkmaker en is nu ook de betere ploeg, maar moet toch nog opletten op de pijlsnelle counters van de Waaslanders. Net zoals vorige week grijpt Vanderhaeghe in met wissels, Kubo en Chakvetadze komen er in voor Adrijasevic en Foket, die allebei een bleke wedstrijd speelden.

Waasland blijft heel gevaarlijk op de counter nu Gent vol voor de aanval kiest. Bijna kan Demir daarvan profiteren, maar hij mist dé kans op 2-0, Waasland-Beveren laat het liggen. De invallers brengen duidelijk beterschap voor de Buffalo’s. Het blijft een spannende wedstrijd met heen-en-weer-voetbal, kansen voor beide ploegen nu. Opnieuw laat Beveren een grote kans liggen, Camacho staat helemaal alleen maar kopt onwaarschijnlijk over. Gent neemt de wedstrijd nu helemaal over, een gelijkmaker lijkt nu in de maak.

Bronn, Sylla en Kubo missen eerst nog grote kansen, maar later kan Bronn toch scoren op de voorzet van Kalu, 1-1. De verdiende gelijkmaker in de 82ste minuut, KAA Gent voelt dat er nog meer inzit, maar heeft niet veel tijd meer. Het slot wordt smullen voor de neutrale supporter. Beide ploegen krijgen veel kansen, elk om de beurt, maar geen van beide kan afwerken. De nagels van de Buffalo’s en Waaslanders zijn ondertussen volledig kapotgebeten. Ondertussen krijgt Thoelen geel vanop de bank, op zich ook al een opvallende prestatie.

De wedstrijd lijkt op een (terecht) gelijkspel uit te draaien, maar dat is buiten Chakvetadze en Yaremchuk gerekend. Chakvetadze (alweer bezig aan een geweldige wedstrijd) lanceert zichzelf richting de 16 en kan de bal geweldig afleggen voor Yaremchuk, die twijfelt geen seconde en legt de bal naast Roef in het net, 1-2 in de 92ste minuut.

KAA Gent trekt aan het langste eind in een spannende wedstrijd en kan uitkijken naar PO1. Net als vorige week begon KAA Gent zwak aan de wedstrijd en speelt het een slechte eerste helft, maar speelde opnieuw een veel betere tweede helft. Waasland-Beveren mag dan alweer de PO1-ambities opbergen.

Opstelling Waasland-Beveren:

33. Davy Roef
02. Erdin Demir
07. Aleksander Boljevic
13. Louis Verstraete (<=> Rachid Ait-Atmane 84′)
17. Victorien Angban
21. Laurent Jans (<=> Olivier Myny 89′)
22. Nana Opoku Ampomah (<=> Ryan Mmaee 81′)
23. Maximiliano Caufriez
52. Jur Schryvers
69. Rudy Camacho (C)
92. Isaac Kiese Thelin

Opstelling KAA Gent:

91. Lovre Kalinic
02. Samuel Gigot
04. Sirgurd Rosted
06. Birger Verstraete
14. Rangelo Janga (<=> Mamadou Sylla 76′)
17. Roman Yaremchuk
18. Samuel Kalu
19. Brecht Dejaegere (C)
22. Dylan Bronn
23. Franko Andrijasevic (<=> Yuya Kubo 58′)
32. Thomas Foket (<=> Giorgi Chakvetadze 62′)

 

 

 

 

 

 

Advertentie