Barcelona heeft zaterdagavond haar voorsprong op Atletico Madrid nog wat verder vergroot. Barça won zonder moeite met 6-1 van de nummer, 9 Girona FC. Luis Suarez was de uitblinker van dienst met 3 goals, ook Lionel Messi sloeg twee keer toe en we zagen vanavond het eerste doelpunt van Coutinho in La Liga.

De Blaugrana begonnen echter met een valse noot aan de partij, want na twee minuten kwam Girona zowaar op voorsprong via Portu, die kon profiteren van het slecht verdedigen van Umtiti en het matige uitkomen van Ter Stegen. Lang kon Girona niet genieten van haar voorsprong, want Luis Suarez maakte er twee minuten later al 1-1 van. Lionel Messi, die de assist gaf op Suarez zorgde voor het volgende doelpunt van de partij op het halfuur. De Argentijn hield de verdediging aan de praat en legde hem mooi in het doel.

Barça ontplofte helemaal en nauwelijks vijf minuten later werd het al 3-1 door alweer Lionel Messi. Messi trapte een vrije trap onder de muur binnen. Het werd nog erger voor Girona, want vlak voor rust zorgde Barcelona voor 4-1 door een aanval van hoge kwaliteit: Coutinho die diep speelde op Messi, de Argentijn vond Suarez, die simpel afwerkte.

FC Barcelona
Auteursrechten: kennis eigen redacteur, we hebben toestemming. Portretrechten worden niet opgeëist.

In de tweede helft werd er gas teruggenomen, maar toch scoorde Barcelona en dat via de voet van Coutinho. De Brazilliaan plaatste de bal van ver schitterend in doel, op zijn gekende manier. Het lijden voor Girona was nog niet gedaan, want Dembélé zorgde ervoor dat Suarez zijn derde van de avond kon maken. Bij Barcelona moest Gérard Piqué de wedstrijd staken en zo kreeg Thomas Vermaelen nog een halfuur. The Verminator maakte zijn comeback sinds zijn blessure op 21 januari en raakte bovendien ook nog het doelhout. Barcelona staat zo 10 punten voor op de nummer twee, Atletico Madrid.

 

Advertentie