Net als vorig jaar, zal ik in 2 delen de MLS voorspellen. Ik neem elk team apart en ga, met behulp van de factoren ‘vorm’ en ‘voorseizoen’, inschatten waar zij zullen eindigen dit seizoen. We beginnen met de Western Conference.

Colorado Rapids

Voorspelling: onderaan

De Colorado Rapids hadden in 2016 een topseizoen gedraaid. Wat meestal gebeurt als een club een topseizoen draait, is dat de sterkhouders worden weggekaapt. Dat gebeurde en in 2017 konden zij die klap niet opvangen. Ook het huidige team zal naar mijn verwachting niet goed genoeg zijn om de play-offs te halen.

FC Dallas

Voorspelling: play-offs

FC Dallas heeft de eindronde niet gehaald vorig jaar. Het team moest wennen aan het nieuwe systeem en heeft daardoor de play-offs op een haar na gemist. Dit jaar zal dat anders zijn. Ik verwacht dat FC Dallas weer terug zal komen in haar oude vorm en de play-offs nu wél zal halen, maar ook dit jaar wordt het spannend.

Houston Dynamo

Voorspelling: play-offs

Houston haalde vorig jaar de play-offs na jaren van afwezigheid. De tweevoudig kampioen haalde de juiste mensen binnen en velen zijn nu ook gebleven. Daarom verwacht ik dat Houston het dit jaar weer zal flikken.

LAFC

Voorspelling: halen de play-offs niet

LAFC is nieuw in de competitie en zal zichzelf willen bewijzen. In plaats van te starten in een vervangend stadion, heeft de club ervoor gezorgd dat hun eigen stadion al klaar is. De concurrentie en de hete adem van stadsgenoot LA Galaxy maken de druk er niet minder om. Met de spelers die ze nu binnenhalen, hebben ze geen toppers in huis (op Vela na). Ook moeten al die spelers eerst een team worden en dat zal nog wel even duren.

LA Galaxy

Voorspelling: Western Conference Champions

LA Galaxy heeft haar slechtste seizoen ooit gedraaid vorig jaar. Met een laatste plaats, was de vijfvoudig recordkampioen zeer ondermaats. Met een aantal versterkingen in de aanval en op het middenveld hopen zij zich terug te knokken op de hoogste trede van de ladder.

Minnesota United

Voorspelling: halen de play-offs niet

Minnesota had vorig jaar al een slecht seizoen en omdat er vrij weinig is gebeurd op de transfermarkt, gok ik dat zij ook dit jaar niet zullen uitblinken. Hun stadion is nog niet klaar en het aantal supporters neemt langzaam af. Ook willen concurrenten topspits Ibarra graag binnenhalen en als dat gebeurt, is het einde oefening voor Minnesota.

Portland Timbers

Voorspelling: play-offs

Bij Portland is ook niet veel veranderd. Een nieuwe coach is aangesteld en Darlington Nagbe is vertrokken. Hiermee is er wel enige twijfel bij mij of zij het zullen halen, maar met het constante spel dat zij hebben, verwacht ik dat zij aan het langste eind trekken.

Real Salt Lake

Voorspelling: geen play-offs

RSL heeft ook weinig mensen verloren. De oude rotten van het team zijn er nog steeds en de jonkies uit de jeugd stromen rustig door. Hiermee is de balans tussen ervaring en jeugdigheid nergens zo aanwezig als bij Real Salt Lake. Toch zullen zij de play-offs niet halen door het wisselende spel, wat zij de laatste jaren laten zien.

San Jose Earthquakes

Voorspelling: geen play-offs

SJ Earthquakes zal echt aan de bak moeten willen zij resultaat halen. De ploeg wordt ouder en er lijkt weinig doorstroom te zijn. De club die in de beginjaren zo groot en imposant leek, is nu een middenmoter geworden, in een competitie waar er eigenlijk geen middenmoters zijn.

Seattle Sounders

Voorspelling: MLS Cup Final

Seattle heeft al twee keer op rij de finale gehaald van de MLS Cup. Daarvan wisten zij er één te winnen. Tegenstander was bij beide keren Toronto FC en ook dit jaar gok ik dat dat weer de finale wordt: Toronto vs. Seattle part III. De ploeg is sterk en heeft een goede bank. De aanval Dempsey – Morris – Lodeiro zal weer bepalend zijn.

Sporting Kansas City

Voorspelling: halen play-offs niet

Na een bekeroverwinning leek vorig seizoen erg goed voor Sporting KC, maar het vertrek van ervaren rot Feilhaber voorspelt niet veel goeds. Ook de vorig jaar vertrokken Dom Dwyer is niet gunstig uitgevallen. Wél hebben zij hun sterke verdediging weten te houden, maar met alleen een sterke verdediging ga je het niet redden.

Vancouver Whitecaps

Voorspelling: halen play-offs niet

Vancouver heeft een degelijke ploeg, maar weet telkens het spel net niet goed genoeg uit te spelen. Ook dit jaar zijn er geen grote versterkingen gekomen en daarom verwacht ik dat zij het niet zullen halen, omdat de rest van de competitie sterker is geworden.

Advertentie