Net als de Western Conference, zal ook de Eastern Conference voorspeld worden. Laten we de clubs onder de loep nemen.

Atlanta United

Voorspelling: play-offs

Net als vorig seizoen zal Atlanta in eigen huis dominant zijn. Met 70.000 supporters, die elke thuiswedstrijd gereed staan om hun team naar de overwinning te schreeuwen, is hangt er een intimiderende atmosfeer. Ook hebben ze goed ingekocht.

Chicago Fire

Voorspelling: geen play-offs

Net als vorig jaar, hebben zij veel namen kunnen behouden en heeft Bastian Schweinsteiger zijn contract verlengd. Wel is de selectie ouder geworden en is er niet veel jong talent bij gekomen. Ze zullen het net niet gaan halen.

Columbus Crew

Voorspelling: play-offs

No Kamara, no problem. Velen dachten dat de ruildeal Kamara <-> Zardes (LA Galaxy) een slechte zet was voor Columbus, maar het tegendeel is dit weekend bewezen. Zardes wist te scoren tegen de huidige kampioen, Toronto, én ze haalden de overwinning binnen in the Six.

DC United

Voorspelling: play-offs

DC heeft een aantal versterkingen binnengehaald en gaat een nieuw stadion openen. Vorig jaar bewees Orlando dat het een boost geeft, maar dat die boost niet doorgetrokken kan worden tot het einde van het seizoen. Ze zullen de play-offs nét halen.

Montréal Impact

Voorspelling: geen play-offs

Montréal heeft weinig grote versterkingen binnengehaald en heeft de Defender of the Year 2016, Laurent Ciman, laten vertrekken naar LAFC. Hierdoor schat ik de kansen om de play-offs te halen laag in voor Montréal .

New England Revolution

Voorspelling: geen play-offs

New England doet haar naam eer aan dit seizoen: Revolution. Ze hebben de boeg omgegooid. Na 7 jaar neemt Friedel het roer over en hebben ze nu veel aandacht besteedt aan de jeugd. Dit seizoen zal vooral als ”tussenseizoen” worden bestempeld.

New York City FC

Voorspelling: Eastern Conference Champions

NYCFC is goed bezig geweest op de transfermarkt. Met het vertrek van 12 (!) spelers, waaronder ”Golden Boy” Jack Harrison, hebben zij slim ingekocht. Jesus Medina werd gehaald, de verdediging werd versterkt met Houdanji, Abdul-Salaam en Ibeaghi. Het middenveld wordt door analisten bestempeld als ”the best midfield you can have in this league” en David Villa plakt er nog een jaar bij. Hierdoor is de bank ook sterk.

New York Red Bulls

Voorspelling: geen play-offs

Voor het eerst in 10 jaar, denk ik dat de Red Bulls geen play-offs gaan halen. Ze zijn wat zwakker geworden en de huidige selectie is niet zo sterk als vorig jaar. Een terugval van de Red Bulls betekent geen top 6-plaats.

Orlando City

Voorspelling: play-offs

Orlando begint eindelijk zichzelf te ontdekken. Ze hebben een sterke selectie, maar weten hun goede vorm nooit door te zetten. Met het vertrek van Larin en Kaka moesten zij nieuwe namen laten overkomen. Door veel te investeren in de jeugd, hebben ze nu de gretigheid om voor de eerste keer in hun geschiedenis de play-offs te halen.

Philadelphia Union

Voorspelling: geen play-offs

Union heeft niet veel nieuws gehaald. De grote namen die het vorig jaar moesten doen, konden de verwachtingen niet inlossen. Nu zijn er ook geen grote nieuwe namen gehaald en blijft de club te lang vertrouwen op hun ervaren rotten.

Toronto FC

Voorspelling: tweede plaats Eastern Conference

Na een fantastisch seizoen lijkt de missie die 2 jaar geleden werd ingezet eindelijk behaald. Nu willen ze de CONCACAF Champions League winnen en hebben daar al hun zinnen op gezet. Hun focus ligt daarom minder op de competitie, waardoor zij hier en daar punten zullen laten liggen. Toch blijft de selectie sterk en zullen zij alsnog de MLS Cup winnen.

Advertentie