Eden Hazard is de beste dribbelaar van Europa. Dat heeft Het Internationaal Centrum voor Sportstudie (CIES) bekendgemaakt. Er werd gekeken naar de 5 topcompetities. Neymar en Lionel Messi vervolledigen de top 3, Moussa Dembélé staat vierde. 

Bij CIES gebruikt men 2 zaken om een formule op te stellen om te zien wie de beste dribbelaar is: het aantal dribbels per wedstrijd en het slaagpercentage ervan. Hazard doet gemiddeld 6,4 dribbels per partij met een slaagpercentage van 75%. Daarmee doet hij beter dan Neymar en Lionel Messi, die beide mee op het podium mogen staan. Neymar doet 7,3 dribbels per partij (het meeste van alle voetballers), maar “slechts” 62% van zijn dribbels lukken ook daadwerkelijk.

Opvallend is de 4de plaats van Rode Duivel Moussa Dembélé. Hij doet gemiddeld 3 dribbels per partij, maar de kans dat hij zijn tegenspeler ook voorbij gaat is wel 88%(!). Zo is hij ook op dat vlak één van de beste van Europa. Diegene met het beste slaagpercentage is Pedro Obiang, de Spaanse voetballer van West Ham United. Hij heeft een indrukwekkend slaagpercentage van 96%. Het is natuurlijk ook logisch dat middenvelders een hoger percentage bereiken dan flankspelers, die steeds verdedigers tegenover zich hebben én zich vaker in de laatste zone bevinden.