De Rouches zien hun topschutter naar China vertrekken. Gisteren werd er niet meer geluisterd naar geïnteresseerde clubs, maar vandaag kwam er een enorm bod van Henan Jianye. 

Sá stond jaren bekend als een ‘clubhopper’, maar bij Standard leek hij eindelijk te zijn thuisgekomen. De Portugees vond een club met hetzelfde vurige temperament. In La Tribune werd dit onlangs nog maar eens duidelijk, en eigenlijk zeggen zijn statistieken genoeg. Nooit speelde hij meer wedstrijden voor een club en nooit scoorde hij meer. 30 doelpunten in 62 wedstrijden, dat zijn geweldige cijfers voor een spits.

De aanvaller maakte zich mee op voor de belangrijke weken, met het ticket voor PO1 dat gehaald moet worden en dan uiteraard ook de bekerfinale op 17 maart. Maar dan was daar opeens het grote China. Verschillende clubs hadden een prachtig contract klaarliggen voor Sá, die dit jaar 30 wordt. Er werd gesproken over een salaris van 2 à 3 miljoen euro, wat een enorme loonsverhoging zou betekenen.

Sa Belfodil Dossevi
Auteursrechten: eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist.

De gesprekken werden uiteraard gevoerd. Hierdoor moest Sá twee weken op de bank plaatsnemen. Verschillende analisten haalden coach Sa Pinto volledig door het slijk omwille van deze keuze, maar hadden toch beter wat aan onderzoeksjournalistiek gedaan, zo blijkt.

Gisteren maakte de Luikse club bekend dat er niet langer gesproken wordt met de Chinese clubs, om geen derde stresserende deadline day (28 februari in China) te scheppen. Vandaag kwam er dan toch nog een bod van Henan Jianye, dat onmogelijk te weigeren was. Ongeveer 8 miljoen euro, vergelijkbaar met de transferbedragen die Standard ontving voor Witsel en E. Mpenza.

Advertentie