Standard ontving onlangs €10.000.000 uit China. Orlando Sá leverde 6,4 miljoen euro op, Jonathan Viera minstens 3,6. Standard zou meteen in actie willen schieten en de aankoopopties van drie basisspelers lichten: Carcela, Cavanda en Laifis. 

Mehdi Carcela kan aangekocht worden voor €2.500.000. De kleine Marokkaan ontpopte zich in zijn eerste wedstrijden na zijn tweede terugkeer meteen tot absolute sterkhouder van de ploeg, wat de titel van ‘Speler van de Maand’ opleverde.

Luis Pedro Cavanda toonde zich meteen als een aanvallend sterke rechtsback. Het WK kan nog voor de Belg, Martinez ziet hem mogelijk als de perfecte back-up van Meunier. Zijn aankoopoptie: 1,5 miljoen euro.

Konstantinos Laifis wordt al anderhalf jaar geleend van Olympiakos en lijkt een echt koopje te gaan worden voor Standard. In de zomer van 2016 was de international van Cyprus immer veel minder waard en toen werd de optie ingesteld op €1.450.000. Nu is zijn waarde al gestegen tot 3 miljoen euro.

Opvallend: zowel Carcela als Cavanda zijn opgeleid bij Standard. Dit blijft toch wel een groot kenmerk van de Luikse club, want spelers als Mpoku, Edmilson, Gillet, Pocognoli… maken ook deel uit van de selectie.

Standard ontvangt KV Mechelen vanavond om 20u.

Advertentie