Spannende dagen voor al wie paars-wit of groen-zwart een warm hart toedraagt. Op zondag 4 maart spelen Beerschot Wilrijk en Cercle Brugge om 16u de eerste van de twee o zo belangrijke finalewedstrijden. Beide ploegen willen graag (terug) naar Eerste Klasse A. Het is al vaak voer geweest voor discussie: Beerschot Wilrijk speelde nog nooit in 1A. Op papier gezien klopt dat inderdaad, maar de ziel van de ploeg, de supporters, die zijn er wel al geweest. En datzelfde geldt voor Cercle Brugge, desondanks de overname door AS Monaco, blijft de ziel en eigenheid bewaard en zijn de supporters nog dezelfde. Het wordt dus sowieso een terugkeer van een traditieploeg met een grote geschiedenis (we houden geen rekening met de fusies). 

Beide ploegen behoren tot de top 6 van meeste seizoenen in Eerste Klasse ooit, één van de twee zal daar volgend seizoen minstens een jaar kunnen bijtellen. Maar wie dat zal worden? Dat is enorm moeilijk te voorspellen. De onderlinge confrontaties zijn in het voordeel van Cercle (3x winst tov. 1x verlies, met een doelpuntensaldo van totaal 10-3).

Maar een finale is en blijft een finale, daar kan alles. De wedstrijd van morgen is nog niet beslissend, aangezien de return volgende week in het Jan Breydelstadion gepland staat (Zaterdag 10 maart, 20u).

Het Olympisch Stadion is alvast uitverkocht, een goede 12.500 supporters (waaronder 650 uitsupporters) zullen hun beste beentje voorzetten hun ploeg naar de beste uitgangspositie te schreeuwen. Want zoals iedereen wel weet: het zal volgende week beslist worden.

Dat het een hevige strijd zal worden staat buiten kijf, maar de Mannekens moeten toch een paar sleutelspelers missen. Na Pietermaat, Maes en Mbombo is nu ook Placca terug uitgevallen met een enkelblessure. Een tactisch spelletje?

Een uitverkocht Kiel is nog ongezien dit seizoen, niemand die weet wat voor een effect een uitverkochte keet zal hebben. Het zal alvast een finale van jewelste zijn. De wedstrijd is live te volgen op Proximus. Er is enorm veel belangstelling voor de heenwedstrijd van de finale, Proximus plaatst maar liefst 14 camera’s om de wedstrijd zo goed mogelijk in beeld te brengen.

Cercle organiseert voor de teleurgestelde fans twee mogelijkheden in en rond het Jan Breydelstadion om de wedstrijd te volgen. Beerschot Wilrijk vraagt een minuut stilte/applaus voor het begin van de wedstrijd om de overleden Marc Steenackers te herdenken.

Scheidsrechters: Lardot, Lamaire, Becquet en Van Becelaere

VAR: Marchand

Selectie Beerschot Wilrijk: Romo, Steelant, François, Dom, Swinkels, Prychynenko, Van den Bergh, Diarra, De Jonghe, Van Hyfte, Tanor, Ekangamene, Essikal, Octavio, Messoudi, Boulaouali, Losada, Sappinen, Hoffer, Okotie

Selectie Cercle Brugge: Nog onbekend

Advertenties