Dat het bij Lierse al enkele jaren slecht gaat, is door menig voetbalfan geweten. Sinds Maged Samy in 2007 de club overnam, was er een grote hoop onder de fans. De Egyptenaar wist echter iedereen tegen zich te krijgen met vreemde beslissingen en een echte dictatuur. Hoe het verder moet met Lierse is nog bang afwachten, al melden verschillende media dat een overname nakend is.

Wat gebeurt er toch met die kleine gezellige club uit de Kempen? Lierke Plezierke is al een tijdje verdwenen bij de schapenkoppen. Toen Lierse werd overgenomen in 2007 door de Wadi Degla-groep, dacht iedereen dat het terug in orde zou komen. Lierse begon ook veel beter te draaien met na enkele jaren een kampioenschap tot gevolg in 2e klasse. Maar na die enkele goede jaren onder Samy begon het tij te keren bij Lierse. Het werden de gekende 7 slechte jaren. Ons Lierse is uiteraard geen ploeg om mee te strijden om play-off 1 op dat moment, maar elk jaar tegen degradatie spelen? Vijf seizoenen speelde geel-zwart in 1e klasse, waarin in slechts één seizoen het behoud voor de laatste speeldag behaald werd. Drie andere seizoenen was het kommer en kwel, en stress tot de laatste speeldag. Het laatste seizoen kon degradatie niet meer ontlopen worden.

Vele supporters, waaronder ik ook, dachten terug te kunnen bouwen naar een promotie. Maar onze geliefde voorzitter dacht hier anders over. Nog voor de degradatie beslist was, dacht mijnheer Maged dat het beter zou zijn met spelers uit zijn voetbalschool. Toegegeven, er zitten talenten tussen die academiespelers, maar 11 spelers met een gemiddelde leeftijd van 19 à 20 jaar, zonder ervaring in 1e klasse kunnen geen behoud versieren. Met alle respect voor die jonge kerels, waarvan (sommigen) ook echt leven voor de sport, maar ze waren op enkelingen na nog te zwak om een ploeg te doen draaien.

Lierse
Auteursrechten: eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist.

In de 2e klasse werden terug enkele ervaren spelers gehaald, maar zelfs nu bleven de magere jaren bezig. Het 1e seizoen kan Lierse zich zelfs maar ternauwernood plaatsen voor de beste 8 en een plaats in de vernieuwde 2e klasse. En wat een seizoen kwam er het volgende jaar. Het leek wel of het eindelijk terug kon gebeuren. Twee periodes deed Lierse mee tot de laatste speeldag voor een finaleticket. In de 1e periode had Lierse het niet meer in eigen handen en was het gewoon jammer dat Roeselare nog won in de laatste minuten. Maar die 2e periode wist onze voorzitter ons weer zelf een hak te zetten. Door het verkopen van Ayub Masika, één van onze sleutelspelers, vlak voor de cruciale wedstrijd, maakte hij duidelijk dat het hem enkel om het financiële ging en niet om het sportieve.

Eric Van Meir, een naam met faam op het Lisp, werd het kind van de rekening. Maged Samy vertelt in de media dat Van Meir in zijn contract heeft staan dat promotie moet, en als het niet gehaald wordt… ontslag volgt. Samy gaat het Van Meir eigenhandig nog wat moeilijker maken. En na het protest van de supporters ziet de voorzitter nog maar 1 optie, de club verkopen. In de tussentijd betaalt hij ook niets meer voor de club en laat hij ze hulpeloos verder ploeteren.

Lierse 2
Auteursrechten: Joren Taeymans

Voor Lierse kan het niet meer erger momenteel. Het staat op de rand van faillissement en als Maged Samy Lierse niet snel verkoopt, krijgt de club ook geen licentie. Hoe één persoon een club zo de dieperik in kan laten storten, is toch schrijnend, niet? Maged Samy bewijst ook nog eens niet veel van zaken te kennen. Hij drijft de prijs zo hoog op dat geïnteresseerden de club nog liever in vereffening zien gaan om dan goedkoper over te nemen. Uiteindelijk draait hij volgens verschillende media uiteindelijk toch bij, want er zijn geruchten dat er deze week ergens witte rook zou komen.

De supporters zullen in ieder geval heel blij zijn dat er eindelijk weer iets nieuws circuleert. Al zijn wij als fans ook zeer voorzichtig. Kan het erger? Wij denken van niet, met hetgeen we nu weten. Al beseffen we ook dat we ooit een gokschandaal hebben meegemaakt en dat dit ook niet meteen goede reclame was. Zijn we dan eindelijk klaar voor de 7 goede jaren? Ik denk het wel. Het tijdperk van Wadi Degla is binnenkort voorbij, is het nu met een nieuwe overnemer in 1B of in 2e amateur, van de slechte eigenaar zijn we af. De vele supporters die zweerden dat ze niet meer zouden komen tot Maged weg was, staan nu al terug te trappelen met hun Lierse-sjaal rond hun nek. De geel-zwarte harten beginnen terug sneller te slaan, enkel en alleen bij de gedachte dat Lierke Plezierke binnenkort misschien terug is. Wat hopen wij op een goede overnemer, die de club terug gezond kan maken, die in de supporters hun harten kan raken, en die onze club ooit terugbrengt waar ze thuishoort.