RSC Anderlecht-spits Lukasz Teodorczyk mag zich de beste speler van het afgelopen weekend noemen. De Pool lijkt helemaal terug te zijn met vijf goals in twee matchen, waarvan twee vorige zaterdag tegen Zulte Waregem.

Anderlecht kwam al vroeg op voorsprong tegen Zulte Waregem door een doelpunt van Morioka. In minuut 12 stond het al 0-2, nadat Teodorczyk alleen voor Bossut kwam en het koel afmaakte. De ploeg van Dury kwam via Baudry terug tot 1-2, maar iets na het halfuur diepte Teo de voorsprong verder uit. De nummer 9 van Anderlecht ging alweer alleen af op Bossut, maar deze keer koos hij ervoor de doelman te dribbelen en het mooi af te werken. Na de hattrick van Teodorczyk tegen Moeskroen, was hij vorig weekend alweer belangrijk voor de landskampioen en raakt hij zo net op tijd in vorm voor de play-offs.

KV Kortrijk maakt nog kans op play-off 1. De ploeg van Glen De Boeck verloor met 2-1 van Club Brugge, maar doelman Thomas Kaminski kon niets verweten worden. De ex-speler van o.a. Germinal Beerschot en RSC Anderlecht keepte een puike wedstrijd en hield Wesley en Vanaken meerdere keren van een doelpunt.

Advertentie