Ronald Koeman heeft woensdagmiddag zijn voorselectie bekendgemaakt voor de twee komende wedstrijden van het Nederlands elftal. Nederland speelt op 23 maart tegen Engeland en op 26 maart is de Europese kampioen aan de beurt: Portugal. 

In zijn voorselectie voegde Koeman zeven nieuwe namen toe, waaronder de nieuwe sensatie van Ajax, Justin Kluivert. Gouden Schoen (beste speler van de Belgische Jupiler Pro League) Ruud Vormer is er ook bij, net als AZ-doelman Marco Bizot. Bizots ploegmaten Til en Weghorst staan ook op de lijst, Steven Bergwijn en Hans Hateboer vervolledigen de lijst der nieuwelingen.

De voorselectie:

Doel: Marco Bizot (AZ), Jasper Cillessen (FC Barcelona), Sergio Padt (FC Groningen), Jeroen Zoet (PSV).
Verdediging: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (Bournemouth), Daley Blind (Manchester United), Jeffrey Bruma (VfL Wolfsburg), Virgil van Dijk (Liverpool), Timothy Fosu-Mensah (Crystal Palace), Hans Hateboer (Atalanta Bergamo), Daryl Janmaat (Watford), Matthijs de Ligt (Ajax), Karim Rekik (Hertha BSC), Kenny Tete (Olympique Lyon), Stefan de Vrij (Lazio).
Middenveld: Donny van de Beek (Ajax), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Kevin Strootman (AS Roma), Guus Til (AZ), Tonny Vilhena (Feyenoord), Ruud Vormer (Club Brugge), Georginio Wijnaldum (Liverpool).
Aanval: Ryan Babel (Besiktas), Steven Berghuis (Feyenoord), Steven Bergwijn (PSV), Memphis Depay (Olympique Lyon), Bas Dost (Sporting Lissabon), Luuk de Jong (PSV), Justin Kluivert (Ajax), Quincy Promes (Spartak Moskou), Wout Weghorst (AZ).

De definitieve selectie wordt op 16 maart bekendgemaakt.

 

Advertentie