Trainer Erwin van de Looi heeft besloten om per direct zijn functie als hoofdtrainer op te geven bij de Tricolores. De achterban van de Tilburgers eisten al het vertrek van de trainer en hebben daarmee hun zin gekregen.

Erwin van de Looi werd in de zomer van 2016 aangesteld bij Willem II, nadat hij was vertrokken bij FC Groningen. De meest succesvolle trainer van de Groningers – winst KNVB Beker in 2015 – was toe aan een nieuwe uitdaging. Met het einde van het huidige seizoen in zicht, begon de achterban van de Tilburgers afgelopen week te morren. De verschillende supportersverenigingen eisten gezamenlijk dat van de Looi moest opstappen, omdat zij zich niet meer met hun club identificeerden en de trots verdween.

Erwin van de Looi geeft als redenering voor zijn vertrek het volgende: ” De supporters steken teveel energie in Erwin van de Looi in plaats van het steunen van de ploeg. Dit helpt het team zeker niet in de komende beslissende fase van het seizoen. Daarom heb ik deze moeilijke en voor mij zeer teleurstellende beslissing gemaakt.” Met dit citaat lijkt hij een kleine sneer te geven aan de Tilburgse supporters.

De laatste wedstrijd van Erwin van de Looi coachte hij afgelopen weekend bij sc Heerenveen (2-0-verlies). Zijn taken worden op de korte termijn overgenomen door oud-De Graafschap-speler Reinier Robbemond, die de assistent van Erwin van de Looi was. Aankomend weekend wacht Willem II, dat vijf punten boven de degradatiestreep op een vijftiende plek staat, een lastige thuiswedstrijd tegen koploper PSV Eindhoven.

Advertentie