Zondagmiddag staat de laatste speeldag van de reguliere competitie op het programma in de Jupiler Pro League, maar toch blijft het razend spannend in de strijd om play-off 1 én de degradatie.

Play-off 1

Beginnen doen we met de strijd om play-off 1: wiskundig gezien zijn er nog 4 ploegen die strijden om de laatste 2 beschikbare plaatsen, maar KRC Genk is al zo goed als zeker.

De Limburgers staan momenteel vijfde met 44 punten, Standard en Antwerp staan zesde en zevende met 3 punten minder. Toch lijkt Racing Genk zeker te zijn, want Genk heeft een doelpuntensaldo van +9, terwijl Standard en Antwerp respectievelijk op +1 en -1 staan. Enkel een groot doelpuntenfestijn van Gent (tegenstander KRC Genk), Standard én Antwerp kan KRC nog uit play-off 1 houden.

Voor Standard en Antwerp is het net iets ingewikkelder, beide ploegen hebben 41 punten en een gelijk aantal gewonnen wedstrijden. Het kan dus ook zijn dat er naar het doelpuntensaldo gekeken moet worden. De scenario’s:

– Als Standard wint en Antwerp niet, is Standard geplaatst

– Als Standard gelijkspeelt en Antwerp en KV Kortrijk winnen niet, is Standard ook zeker

– Als Antwerp wint en Standard verliest/gelijkspeelt, zit Antwerp in play-off 1

– Als Antwerp gelijkspeelt, Standard verliest en KV Kortrijk wint niet, zit Antwerp in de top 6.

Kortrijk dan: voor de West-Vlamingen is de kans op play-off 1 iets kleiner. De Kerels zijn enkel geplaatst als ze zelf winnen tegen Charleroi en als Standard en Antwerp punten laten liggen, want dan is Kortrijk geplaatst omwille van het aantal gewonnen wedstrijden (in dat geval 3 meer).

Programma:

KRC Genk – KAA Gent

KV Oostende – Standard

Anderlecht – Antwerp

KV Kortrijk – Charleroi

Degradatiestrijd

KV Mechelen en KAS Eupen zijn de twee overgebleven clubs die nog strijden tegen de degradatie. Beide clubs hebben 24 punten, maar KV Mechelen heeft een iets beter doelsaldo (-20 tegenover -21 voor Eupen), daardoor staat Mechelen op de 15de plaats en Eupen op de laatste.

Zoals eerder gezegd heeft KV Mechelen een beter doelpuntensaldo en daar zal waarschijnlijk alles van afhangen, want 1 van de 2 clubs moet een beter resultaat halen dan de andere, anders wordt er gekeken naar het doelpuntensaldo. Maar wat als het doelpuntensaldo gelijk is? Dan zal er gekeken worden naar het aantal gescoorde doelpunten en daar lijkt Eupen de grote winnaar: 36 gescoorde doelpunten tegenover de 29 goals van KV Mechelen.

Programma:

KV Mechelen – Waasland-Beveren

Eupen – Moeskroen

Zondagmiddag om 14:30 zullen alle wedstrijden afgewerkt worden, om iets voor half 5 zullen we weten welke clubs play-off 1 spelen en wie er degradeert. Het zal een uiterst spannende zondagnamiddag te worden!