De Turkse voetbalploeg Trabzonspor heeft van de FIFA een straf opgelegd gekregen. De zesvoudig Turks kampioen mag tot aan januari 2019 geen spelers meer aankopen.

Trabzonspor heeft deze straf opgelegd gekregen, omdat de club niet heeft kunnen voldoen aan de dertig dagen betalingstermijn bij de overname van Matus Bero van het Slowaakse AS Trencin. De 22-jarige aanvallende middenvelder Matus Bero kwam in de zomer van 2016 naar Turkije voor een bedrag van (slechts) €2.500.000.

De drievoudig Slowaaks international speelde vooralsnog 40 wedstrijden voor de Karadeniz Firtinasi, waarvoor hij drie goals maakte en zeven assists leverde. Dit seizoen speelde Bero pas 15 wedstrijden. Bij Trabzonspor, de huidige nummer 7 van de Turkse Süper Lig, spelen een aantal bekende spelers. Zo staat oud-AZ’er Esteban onder de lat, spelen in de verdediging de (oud-)internationals Jan Durica, Tomas Hubocan en Joao Pereira. Op het middenveld speelt oud-Lazio-speler Ogenyi Onazi en de van AC Milan overgekomen spelers Juraj Kucka en Sosa, terwijl in de spits de Turkse goalgetter Burak Yilmaz zijn opwachting maakt.

Trabzonspor kan nog wel in hoger beroep gaan bij het internationaal sportarbitragehof CAS, maar op een gunstig resultaat hoeft het niet te hopen.

Advertentie