Ondanks het recente overlijden van voormalig Fiorentina-aanvoerder Davide Astori werd zondagmiddag gewoon de wedstrijd Fiorentina-Benevento gespeeld. Alle wedstrijden in de Serie A die op zondag 4 maart gepland stonden werden die dag afgelast wegens het overlijden van de 31-jarige Italiaan, speelronde 28 ging dit weekend echter gewoon door.

En dus mocht ook Fiorentina weer aan de bak. De sfeer in het stadion vooraf was er een als nooit te voren. Een nagenoeg uitverkocht stadion vol met paarse sjaals, balonnen en andere attributen. Met het prachtige “Terra Degli Uomini”, het land der mensen, van Lorenzo Jovanotti door het stadion klinkend was het voor weinigen weggelegd de tranen in te houden. “Son sempre i migliori che partono”, dat zegt Jovanotti in het nummer dat de vrienden van Astori voor zijn afscheid kozen. “Het zijn altijd de beste die vertrekken”, zo zullen ook veel supporters op het moment gedacht hebben.

Nog duidelijk geëmotioneerd betraden de spelers in het prachtige paarse tenue iets over de klok van half 1 het veld. Met het Stadio Artemio Franchi in gehele stilte werden de handen geschud met de spelers van tegenstander en tevens Serie A-hekkensluiter Benevento. De wedstrijd begon met een minuut stilte, de spelers schouder aan schouder staand, een speler van iedere club om en om, de kinderen met het shirt van Astori aan.

Het shirt met het inmiddels legendarische nummer 13. Het shirt dat het stadion reden gaf in de 13de minuut een staande ovatie te geven. Een kwart van het stadion werd een eerbetoon aan de legende, zijn naam pronkend boven het veld. Ook Vitor Hugo, die in de 25ste minuut de 1-0 op het scorebord zette, deed vervolgens een mooi gebaar aan Astori.

https://www.instagram.com/p/BgLqrlphWn-/?tagged=fiorentina

De spelers verlieten het veld uiteindelijk, ondanks een 1-0-overwinning, met tranen in hun ogen.

View this post on Instagram

Al 13' la Fiesole saluta il #Capitano #DA13💜⚜️

A post shared by ACF Fiorentina (@acffiorentina) on